Bos Koza nostre umro! Pre samo tri meseca Dijaboliku potvrđena doživotna robija

25.09.2023

07:46

0

Autor: J. S. J.

On je uhapšen 16. januara, nakon 30 godina bekstva

Bos Koza nostre umro! Pre samo tri meseca Dijaboliku potvrđena doživotna robija
Prve slike hapšenja bosa Koza nostre - Copyright Carabinieri via AP

Jedan od vođa sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro preminuo je u bolnici "L'Akvila", gde je bio od avgusta, prenosi agencija Ansa.

On je uhapšen 16. januara, nakon 30 godina bekstva. Šezdesetdvogodišnji Denaro je tri godine bolovao od raka debelog creva.

Inače, u julu je italijanski sud u Kaltaniseti potvrdio doživotnu kaznu zatvora koja je izrečena zatvorenom bosu Koza nostre zbog njegove umešanosti u desetine ubistava, uključujući bombaške napade 1992. godine u kojima su ubijene sudije Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Sud je podržao zahtev javnog tužilaštva na dan kada Italija obeležava 31-godišnjicu bombaškog napada na Via d'Amelio u Palermu, u kom su ubijeni Borselino i pet članova njegovog obezbeđenja.

U petak je saopšteno da je u komi.

Youtube/Il Fatto Quotidiano
 

 

Pored atentata na Falkonea i Borselina, ovaj moćni šef mafije iz Trapanija osuđen je i za ubistvo Đuzepea di Matea, dvanaestogodišnjeg sina mafijaša koji je postao svedok države, a koji je 1996. godine zadavljen i rastvoren u kiselini.

Takođe, osuđen je za bombaške napade na umetničke i verske objekte u Milanu, Firenci i Rimu 1993. godine, u kojima je poginulo 10 ljudi, dok ih je 40 povređeno.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike