Putin: Rusija proizvodi dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine

19.09.2023

23:30

0

Putin je čestitao radnicima odbrambeno-industrijskog kompleksa Dan oružara

Putin: Rusija proizvodi dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine
Vladimir Putin - Copyright Profimedia

Ruska preduzeća proizvode dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Ruske komisije za odbrambenu industriju.

- Proizvodnja glavnih tipova oklopnih vozila je više nego udvostručena u odnosu na prethodnu godinu, a proizvodnja najpotrebnijih sredstava za uništavanje utrostručena - istakao je on, preneo je TASS.

Putin je čestitao radnicima odbrambeno-industrijskog kompleksa Dan oružara i ukazao na visok nivo opremljenosti ruske vojske i mornarice.

- Održavamo redovni sastanak Vojno-industrijske komisije. Odlučili smo da ga održimo ovde, u Iževsku, u jednom od vodećih centara nacionalne odbrambene industrije - rekao je predsednik Rusije radnicima, otvarajući sednicu komisije i podsećajući da Rusija 19. septembra obeležava Dan oružara.

On je čestitao praznik svim veteranima i zaposlenima u odbrambenoj industriji i zahvalio im se na odgovornom i savesnom pristupu poslu.

- Nesumnjivo smo ponosni na dostignuća konstruktora, inženjera i radnika koji daju neprocenjiv doprinos obezbeđivanju odbrambene sposobnosti i bezbednosti Rusije, tehničkoj opremljenosti vojske i mornarice na najvišem nivou - istakao je predsednik Rusije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike