Turista se popeo na tek obnovljenu statuu, pa odlomio jedan njen deo: Policija ga uhvatila, zahteva se da on plati štetu (VIDEO)

14.09.2023

15:30

0

Restauracija je koštala je 17.600 evra, a projekat je završen dan pre incidenta

Turista se popeo na tek obnovljenu statuu, pa odlomio jedan njen deo: Policija ga uhvatila, zahteva se da on plati štetu (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/IrishTimes

Mladi Irac uhapšen je u Briselu, u Belgiji, nakon što se u nedelju popeo na nedavno renoviranu statuu ispred berze i polomio jedan njen deo, javljaju lokalni mediji.

Šteta na statui nastala je samo dan nakon zvaničnog ponovnog otvaranja zgrade istorijske gradske berze nakon projekta restauracije vrednog 90 miliona evra, koji je uključivao radove na sada oštećenoj statui. Rukovodstvo berze traži od mladića, koji navodi da je bio pod dejstvom alkohola, da plati popravku.

U video-snimku objavljenom na internetu vidi se kako se mladić, obučen u majicu i šorts, pažljivo i polako spušta sa statue na koju se popeo, a koja prikazuje golog muškarca koji drži baklju dok stoji pored lava.

Dok je pokušavao da siđe mladić se pridržavao za baklju, koja se u jednom trenutku odlomila. Prema lokalnim izveštajima, policija je alarmirana i muškarac je uhapšen nešto kasnije u restoranu brze hrane, navodno nesvestan štete koju je naneo.

Restauracija statue koštala je 17.600 evra, a menadžment berze želi da troškove popravke nadoknadi osoba koja ju je oštetila, navodi "Het Nieuwsblad".

Restauracija zgrade berze bila je veliki poduhvat, a završetak projekta obeležen je posebnim događajima u subotu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike