U Grčkoj broj žrtava raste! Kod Volosa pronađeno telo oca za kojim je sin tragao pet dana

10.09.2023

21:37

0

Mediji prenose da je mladiću uspelo da se spasi, ali je morao nemoćno da gleda kako voda odnosi njegovog hrabrog oca

U Grčkoj broj žrtava raste! Kod Volosa pronađeno telo oca za kojim je sin tragao pet dana
Copyright AP Photo/Thodoris Nikolaou

U tužnoj priči koja se odigrala blizu Volosa, telo 42-godišnjeg Stamatisa Karamanolasa pronađeno je u potoku nakon što je hrabro pokušao da spasi svog 17-godišnjeg sina iz poplava koje su ih zadesile. Mediji prenose da je mladiću uspelo da se spasi, ali je morao nemoćno da gleda kako voda odnosi njegovog hrabrog oca.

Tragedija se dogodila u utorak ujutru, kada je voda naglo poplavila njihovu okolinu. Stamatis i njegov sin su hrabro krenuli u spasilačku misiju, ali su nažalost bili zarobljeni u vrtlogu poplavnih struja.

AP Photo/Vaggelis Kousioras
 

"Ne znam kako, popeo sam se na krov, ali je voda bila toliko brza da je sa sobom povela mog oca. Nikada ga više nisam video i sve što mi je rekao je da ne može više da se drži.", rekao je Mantos Karamanolas.

Očevidci su brzo obavestili nadležne službe, koje su promptno reagovale i pronašle telo nesrećnog muškarca.

Identitet je potvrđen nakon obdukcije u obližnjoj bolnici.

AP Photo/Thodoris Nikolaou
 

Još tri tela su identifikovana od jutra

Tela još dve nestale osobe pronađena su danas u toku dana u "potonulom" Metamorfozi u Kardici, čime je crna lista sa brojem mrtvih od poplava podignuta na 15 osoba.

Nekoliko sati ranije pronađen je mrtav i 58-godišnji nestali muškarac iz Agiosa, Dimitrios Karditsas. Dok druga dva tela pripadaju 85-godišnjoj ženi i njenom 65-godišnjem sinu, koji su 9. septembra prijavljeni kao nestali u Metamorfosiju, a tim obalske straže ih je danas pronašao mrtve u njihovoj kući.

Sada se 3 osobe vode kao nestale, a zabrinutost oko njihove sudbine raste, pošto su mnoga sela i dalje poplavljena i teško dostupna.

Prema podacima Ministarstva civilne zaštite i klimatske krize, još uvek nedostaju 42-godišnji muškarac iz okoline Volosa i dva Austrijanca, koji su nestali u Pilionu.

Bonus video:

Privatna arhiva/Ivana Stanojević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike