Zelenski: Umerov može ponovo da pokrene rad Ministarstva odbrane

07.09.2023

23:45

0

On je naveo da je danas razgovarao o bezbednosti sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom i izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom

Zelenski: Umerov može ponovo da pokrene rad Ministarstva odbrane
Vladimir Zelenski - Copyright Yves Herman, Pool Photo via AP

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov je jaka i sistemska ličnost koja dobro razume sektor odbrane i biće u stanju da ponovo pokrene rad Ministarstva odbrane, izjavio je večeras predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i dodao da je to upravo ono što je sada potrebno.

- Danas sam zvanično predstavio novog ministra odbrane Ukrajine Rustema Umerova. On je jaka osoba. Sistemska ličnost. On dobro razume sektor odbrane. Od prvih dana rata u punom obimu, uključen je u pregovore o oružju za Ukrajinu... On je takođe angažovan u pregovorima o oslobađanju naših ljudi iz ruskog zatočeništva...On može da ponovo pokrene rad Ministarstva odbrane. To je upravo ono što je sada potrebno - poručio je Zelenski u video obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

On je naveo da je danas razgovarao o bezbednosti sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom i izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Takođe je podsetio na diplomatske napore na "ujedinjenju još više zemalja kako bismo obnovili mir u celoj zemlji". Zelenski je istakao da se priprema globalni pritisak na Rusiju i zahvalio svima koji se bore i rade za Ukrajinu i koju podržavaju zemlju u svetu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike