Interpol na tragu identiteta dečaka čije je telo izvučeno iz Dunava: Bio umotan u foliju i vezan za kamen

07.09.2023

16:21

0

Nakon apela da se jave svi kojima je dete poznato dobili su 33 dojave javnosti

Interpol na tragu identiteta dečaka čije je telo izvučeno iz Dunava: Bio umotan u foliju i vezan za kamen
Copyright Interpol

Britanska policija je u četvrtak potvrdila da istražuje da li je telo pronađeno u reci Dunav u Nemačkoj zapravo telo malog Bena Nidama, koji je nestao pre više od 30 godina na grčkom ostrvu Kos, navodi Dejli mejl.

Benova majka Keri i dalje traga za svojim sinom, koji je imao samo 21 mesec kada je nestao dok se igrao na imanju babe i dede u julu 1991. godine.

Nedavno je Interpol zatražio pomoć u identifikaciji tela deteta koje je pronašao kanuista u Dunavu u Bavarskoj pre više od godinu dana. Telo je bilo vezano za kamenu ploču i umotano u foliju.

Profimedia
Ben Nidam

Nakon što je policija Južnog Jorkšira potvrdila da istražuje ovaj slučaj, Keri je izrazila svoju podršku istrazi, rekavši: "Drago mi je da istražuju. Svaka mogućnost mora da se istraži i odbaci. Mi se nadamo da će jednog dana jedan delić informacije da se pojavi i otkrije istinu".

Menadžer DNK baze Interpola, Fransoa Havijer Loren, izjavio je da su primili 33 dojave od javnosti.

- Sada možemo da pretpostavimo da ovaj dečak verovatno nije Nemac - kazao je on.

Interpol
 

Interpol je izdao takozvano "crno obaveštenje" kako bi tražio pomoć javnosti u identifikaciji preminulog dečaka i otkrivanju sumnjivih okolnosti njegove smrti. Takođe su objavili grafičku rekonstrukciju dečakovog lica. Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da je plavooki dečak imao oko pet-šest godina, da je bio visok oko 110 centimetara, težak oko 15 kilograma i da je imao braon kosu i nultu krvnu grupu. Prema rezultatima istrage, dečak je najverovatnije jedno vreme živeo van Nemačke.

- Bilo da je dete žrtva trgovine robljem, otmice ili nasilja, iskoristićemo sve mogućnosti da identifikujemo dečaka i da rasvetlimo okolnosti njegove smrti - rekao je generalni sekretar Interpola Jirgen Stok.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike