Ogromno drvo palo na kuću guvernera Floride tokom uragana: U vili bila njegova žena sa troje dece! (FOTO)

31.08.2023

13:51

0

Desantisova žena oglasila se na društvenoj mreži X (Tviter)

Ogromno drvo palo na kuću guvernera Floride tokom uragana: U vili bila njegova žena sa troje dece! (FOTO)
Copyright Profimedia

Hrast star 100 godina pao je na vilu guvernera Floride Rona Desantisa u Talahasiju kada je uragan Idalija stigao u tu oblast, rekla je Kejsi Desantis, guvernerova supruga.

Prva dama države rekla je da je tada bila u vili sa njihovih troje dece, Medison, Mejson i Mejmi, ali da niko nije povređen.

- Naše molitve su sa svima koji su pogođeni olujom - napisala je ona u tvitu, podelivši fotografiju džinovskog drveta sa rascepljenim deblom.

Vila, koja se nalazi samo nekoliko blokova od Kapitola države Florida, izgrađena je 1907. godine, a zatim obnovljena 1955. Nalazi se u Nacionalnom registru istorijskih mesta i dizajnirao ju je arhitekta Palm Biča Sims Vajet u stilu grčkog preporoda.

Guverner, koji je takođe kandidat republikanske stranke za predsednika, uselio se u vilu sa svojom porodicom kada je izabran na tu funkciju 2019. Desantis je tokom oluje održavao redovne konferencije za novinare iz Talahasija i rekao da je bio obavešten o urušavanje drveta.

 

 

Do srede u podne oko oluje se pomerilo sa Floride na Džordžiju, ali olujne trake su i dalje uticale na državu, posebno na severu, a očekuje se da će se poplave pogoršati kako je plima porasla u sredu popodne. Hiljade ljudi je bilo bez struje.

Ljudima u 28 okruga Floride naređeno je ili preporučeno da se evakuišu pre Idalije, prvenstveno duž obale Meksičkog zaliva u oblastima koje su izložene najvećem riziku od ekstremnih poplava.

Video-snimci i fotografije pokazuju kako se bujne poplavne vode dižu u priobalnim naseljima.

Talahasi, koji se nalazi u severnom delu države, nije zona evakuacije. Oluja je, međutim, prešla preko tog područja, nanevši štetu uglavnom obarajući drveće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike