"Čovek vuk" na planini uplašio alpiniste: Misteriozno stvorenje intrigira lokalce već pet godina (VIDEO)

26.08.2023

07:07

0

Autor: M. Vu.

Đina Vajs i njen prijatelj Tobi su se naišli na ovog čoveka, koji je sedeo na steni sa drvenim štapom koji je izgledao poput koplja

"Čovek vuk" na planini uplašio alpiniste: Misteriozno stvorenje intrigira lokalce već pet godina (VIDEO)
čovek vuk viđen na planini Herc - Copyright Printskrin/New York Post

Planinari na nemačkim planinama Harc su zabeležili izuzetno neobičan susret prilikom svojih istraživanja, kada su se sreli sa tajanstvenom osobom, koju su nazvali "čovek vuk". Ova misteriozna figura živi u divljini najmanje pet godina, prema verovanju zvaničnika.

Đina Vajs i njen prijatelj Tobi su se naišli na ovog čoveka, koji je sedeo na steni sa drvenim štapom koji je izgledao poput koplja. Njih dvoje su bili u blizini Blankenburga, istražujući oblast.

Vajs (31) je izjavila za "Bild" da je susret sa ovom nepoznatom osobom trajao oko 10 minuta.

Opisala je da je čovek vuk ustao i držao drveni štap kao koplje, ne skidajući pogled sa njih dvoje.

Izgledao je kao da je iz drugog vremena, prljav i kao da pripada kamenom dobu, rekla je.

Ova čudna pojava nije jedini slučaj. Policija u Blankenburgu je tokom pet godina primila više prijava o bizarnoj figuri koja nosi "vučje krzno ili kostim vuka" i slobodno luta divljinom.

Neki svedoci su tvrdili da je oko ove osobe viđeno i neobjašnjive svetlosne pojave.

Članovi vatrogasne brigade Blankenburg takođe su prijavili da su videli čoveka kako luta šumom, da bi odjurio kada ih je primetio, javio je MDR, regionalni javni emiter Saksonije-Anhalta - države u kojoj se Blankenburg nalazi

."Neko očigledno zna kako da živi napolju i da se prilagodi promenama godišnjih doba“, rekao je za "Bild" Aleksandar Bek, šef vatrogasne brigade Blankenburg.

Osim toga, postoji bogata istorija mitova i legendi o čudnim stvorenjima u ovim planinama, a kultura oko veštica dodatno je obogatila ovaj region pričama o posebnim bićima.

Područje planinskog lanca Harc, smešteno u severnoj Njemačkoj, obuhvata raznolik i lavirintni pejzaž, pružajući plodno tlo za brojne legende i priče koje kruže među lokalnim stanovništvom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike