Izraelske službe upozoravaju: Hamas ima dovoljno raketa za napad! Egipat zatvorio prelaz

23.08.2021

18:19 >> 18:48

0

Autor: A.S.

Raketni arsenal ove palestinske organizacije nije bio teško pogođen tokom majskih sukoba

Izraelske službe upozoravaju: Hamas ima dovoljno raketa za napad! Egipat zatvorio prelaz
Copyright Ilustracija/Jerusalim/Pixabay

Zvaničnici izraelskog sistema bezbednosti upozorili su da palestinski Hamas priprema još jednu rundu oružanih sukoba sa Izraelom u pojasu Gaze.

Po okončanju majskih sukoba izraelska vojska je saopštila da je Hamas pretrpeo veliki vojni i moralni poraz, ali u poslednje vreme ova palestinska organizacija ponovo otvara lokacije za proizvodnju raketa u malom obimu, prenosi najstariji izraelski dnevni list Harec.

Pročitajte još:

Izraelske službe bezbednosti procenjuju da Hamas ima dovoljno raketa za još jednu rundu sukoba, budući da raketni arsenal ove palestinske organizacije nije bio teško pogođen tokom majskih sukoba, ali ukazuju i da će stepen unutrašnjeg pritiska odrediti da li će Hamas pokrenuti nove raketne napade, piše Telegraf.

U međuvremenu, Egipat je iz straha zbog sukoba u pojasu Gaze, zatvorio svoj granični prelaz.

Egipat je zatvorio svoj najveći granični prelaz sa pojasom Gaze usled tenzija sa palestinskim militantima iz Hamasa, izjavili su danas zvaničnici.

Ovo je prvi put od početka godine da je granični prelaz Rafa zatvoren tokom radnog dana. Egipatske vlasti držale su prelaz otvorenim tokom jedanaestodnevnih sukoba između Izraela i Hamasa u maju.

Pročitajte još:

Egipatski zvaničnici navode da je prelaz zatvoren zbog napora Kaira da posreduje u dugorajnom dogovoru o prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

Nije poznato koliko dugo će prelaz ostati zatvoren.

Jedan od zvaničnika istakao je da je prelaz zatvoren radi pritiska na Hamas usled “nesuglasica” o nastavku pregovora sa Izraelom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike