Bio je najdeblji čovek na svetu sa 609 kilograma: Rušili deo kuće da ga iznesu, smršao je 548 kg, danas ga niko ne bi prepoznao! (FOTO)

21.08.2023

12:39

0

Imao je tek 19 godina, a težio je više od pola tone

Bio je najdeblji čovek na svetu sa 609 kilograma: Rušili deo kuće da ga iznesu, smršao je 548 kg, danas ga niko ne bi prepoznao! (FOTO)
Copyright Printscreen youtube

Kalid bin Mohsen Šari iz Saudijske Arabije je 2013. godine bio najdeblji tinejdžer na svetu i drugi najdeblji čovek u istoriji. Imao je tada samo 19 godina i 609 kilograma.

On je, te 2013, već bio dve i po godine "zarobljen" u svojoj kući pošto nije mogao da je napusti zbog težine. Kralj Saudijske Arabije je čuo za njega, pa je naredio da mladića odvedu na bolničko lečenje u Rijad.

 

 

Deo kuće je morao biti srušen kako bi on uopšte mogao da je napusti. Napravljen su tada specijalne dizalice, a snimak na kome se vidi kako ga iznose iz kuće pre 10 godina postao je viralan.

Po kraljevoj naredbi, a u ime "humanitarnog čina", kako je on to nazvao, oko 30 lekara je pomagalo tinejdžeru, trudeći se da ga nauče zdravoj ishrani i da ga naviknu da vežba. U međuvremenu, Kalid je podvrgnut operaciji želuca, a kretao se u kolicima i redovno išao na fizikalne terapije kako bi ponovo učio da se normalno kreće, s obzirom na to da je godinama bio onesposobljen za tako nešto.

 

 

Nakon čitavih procedura, izgubio je za šest meseci 320 kilograma. U narednim godinama izgubio je i ostatak suvišne kilaže, pa danas ima samo 68 kilograma.

Od 2018. godine on živi normalno i ponovo hoda.

Mediji prenose da je Kalid poslednju operaciju imao 2018. godine, i to onu odstranjivanja viška kože. Danas ima 32 godine, a na internetu nema mnogo njegovih fotografija, ali na onim koje postoje vidi se da je to potpuno drugi čovek, sitan i mršav!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike