Uragan Hilari ubrzano se kreće ka Donjoj Kaliforniji: Preti da će poplaviti određene delove ove zemlje

18.08.2023

22:29

0

Olujni talas mogao bi da izazove obalne poplave i destruktivne talase duž zapadnog poluostrva Baha Kalifornija u Meksiku

Uragan Hilari ubrzano se kreće ka Donjoj Kaliforniji: Preti da će poplaviti određene delove ove zemlje
Ilustracija - Copyright NOAA via AP

Uragan četvrte kategorije Hilari ubrzano se kretao danas ujutro ka meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija, preteći da će doneti velike poplave delovima regiona, kao i jugozapadnim Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je američka vladina agencija.

Hilari se kretala u pravcu zapad-severozapad brzinom od skoro 20 kilometara na sat, stvarajući maksimalne vetrove od skoro 230 kilometara na sat, nakon što se preko noći postala uragan četvrte kategorije, preneo je Rojters.

Kako se navodi, Hilari će i dalje biti uragan kada se tokom vikenda približi zapadnoj obali Donje Kalifornije, ali se očekuje da će oslabiti na nivo tropske oluje pre nego što stigne do južne Kalifornije u nedelju popodne.

Olujni talas mogao bi da izazove obalne poplave i destruktivne talase duž zapadnog poluostrva Baha Kalifornija u Meksiku, dodala je agencija. Očekuju se obilne padavine u delovima južne Kalifornije i južne Nevade.

Bonus video

24sedam

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike