Šojgu: Vojni resursi Ukrajine su skoro iscrpljeni

15.08.2023

10:02

0

"Rusija danas nije suočena sa ukrajinskom vojskom, već sa kolektivnim Zapadom", smatra ruski ministar odbrane

Šojgu: Vojni resursi Ukrajine su skoro iscrpljeni
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu - Copyright Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Preliminarni rezultati borbenih dejstava pokazuju da su vojni resursi Ukrajine skoro iscrpljeni, ocenio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je na XI Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti rekao da, pod sloganom podrške Kijevu, SAD čiste vojne arsenale partnera u različitim regionima sveta, obećavajući zauzvrat povlašćene isporuke opreme zapadne proizvodnje.

- U stvari, čisti se tržište za proizvode američkog vojno-industrijskog kompleksa. Međutim, partneri će morati da plate mnogo novca Sjedinjenim Državama za novo naoružanje i pristanu da ograniče suverenitet u oblasti bezbednosti - tvrdi Šojgu. 

Dodao je da Rusija danas nije suočena sa ukrajinskom vojskom, već sa kolektivnim Zapadom, kome su se nedavno pridružile i pojedine države Azijsko-pacifičkog regiona.

Šojgu je rekao da Sjedinjene Države i njihovi saveznici čine ratni zločin koristeći kasetnu municiju u Ukrajini i istakao da se Rusija do sada, iz humanitarnih razloga uzdržavala od upotrebe kasetne municije, ali da bi mogla da preispita tu odluku.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike