Devojčica (1) umrla nakon što ju je baka zaboravila u vrelom automobilu: Mislila da ju je ostavila u vrtiću, setila se tek posle 8 sati

02.08.2023

14:25

0

Dete je prebačeno u bolnicu, gde je konstatovano da je mrtvo

Devojčica (1) umrla nakon što ju je baka zaboravila u vrelom automobilu: Mislila da ju je ostavila u vrtiću, setila se tek posle 8 sati
Copyright Freepik

Devojčica stara 14 meseci umrla je pošto ju je baka osam sati ostavila bez nadzora u vrelom automobilu u Njujorku, saopštila je policija.

Žena (54) je u ponedeljak zaboravila da ostavi dete u vrtiću u Smittaunu na Long Ajlendu i otišla je na posao, ostavljajući devojčicu u sedištu u džipu čirokiju, saopštila je policija okruga Safolk.

Osam sati kasnije baka je otišla po devojčicu u dnevni boravak i shvatila da ju je ostavila u kolima, saopštila je policija.

Dete je prebačeno u bolnicu, gde je konstatovano da je mrtvo.

Istraga o smrti je u toku i nije podneta krivična prijava.

Oko 40 dece umre od toplotnog udara u Sjedinjenim Američkim Državama svake godine nakon što budu ostavljena ili zarobljena u automobilima, prema američkom Ministarstvu saobraćaja.

Najviša temperatura u ponedeljak u Smittaunu bila je 28 stepeni Celzijusa, ali temperature u automobilu u tim uslovima mogu biti mnogo više.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike