Novi napad dronovima na Moskvu: Oštećene zgrade u poslovnoj četvrti (VIDEO)

01.08.2023

09:14

0

Oštećeno je staklo na površini od 150 kvadratnih metara

Novi napad dronovima na Moskvu: Oštećene zgrade u poslovnoj četvrti (VIDEO)
Copyright AP photo

Ukrajinske snage su noćas napale Moskvu sa tri bespilotne letelice, od kojih su dve oborene, a jedna je eliminisana sredstvima elektronske borbe i pala je na područje poslovnog centra Moskva-Siti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Noćas je osujećen pokušaj terorističkog napada kijevskog režima bespilotnim letelicama na objekte u gradu Moskvi i Moskovskoj oblasti. Dve ukrajinske bespilotne letelice su uništene u vazduhu sredstvima protivvazdušne odbrane iznad teritorija Odincovskog i Narofominskog okruga Moskovske oblasti - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je još jedan dron izgubio kontrolu usled delovanja sredstava elektronske borbe i da je pao na područje kompleksa Moskva-Siti.

Prethodno je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio da se dron srušio na jednu od kula kompleksa Moskva-Siti, a da su još nekoliko oborile snage PVO. 

Naveo je da je oštećeno staklo na površini od 150 kvadratnih metara, a da nema informacija o žrtvama.

Ukrajina je i u nedelju napala Moskvu dronovima, a rusko Ministarstvo odbrane tada je saopštilo da je jedan dron oborila PVO, a da su dva eliminisana sistemima za elektronsko ratovanje i da su se srušila na područje kompleksa Moskva-Siti.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike