Oglasio se čovek koji je spalio Kuran: Kaže da će to činiti dok knjiga ne bude zabranjena

01.08.2023

00:28

0

Arapski mediji pišu da je u pitanju hrišćanin iz distrikta Al Hamdanija, istočno od Mosula, navodeći da je ''reč o oportunisti željnom pažnje javnosti''

Oglasio se čovek koji je spalio Kuran: Kaže da će to činiti dok knjiga ne bude zabranjena
Copyright AP Photo/Vahid Salemi

Hrišćanin poreklom iz Iraka, Salvan Momika, koji je ponovo spalio Kuran u centru Stokholma, poručio je da će to raditi sve dok švedske vlasti ne budu zabranile tu svetu knjigu.

"Nastaviću dok ne zabrane ovu knjigu", rekao je Momika za švedski javni servis SVT.

Momika je u Švedsku došao 2018. godine, a trogodišnju boravišnu vizu dobio je u aprilu 2021. godine.

Nakon što je prvi put spalio Kuran, Agencija za migracije pokrenula je slučaj protiv Momike kako bi mu ukinula dozvolu jer je, kako se navodi u saopštenju agencije, dobila nove informacije koje mogu da utiču na njegovo pravo na boravak u zemlji.

Arapski mediji pišu da je Momika 37-godišnji hrišćanin iz distrikta Al Hamdanija, istočno od Mosula, navodeći da je ''reč o oportunisti željnom pažnje javnosti''.

U Stokholmu i Kopenhagenu danas je ponovo na protestima spaljen Kuran, uprkos tome što su i Danska i Švedska saopštile da preduzimaju mere za ograničavanje spaljivanja Kurana, nakon što je na nekoliko protesta u tim zemljama spaljena islamska sveta knjiga, što je dovelo do zaoštravanja odnosa sa muslimanskim zemljama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike