Pakistan: Broj žrtava bombaškog napada porastao na 54 (VIDEO)

31.07.2023

13:22

0

Broj poginulih nastavlja da raste, jer teško ranjene žrtve bombaškog napada umiru u bolnicama

Pakistan: Broj žrtava bombaškog napada porastao na 54 (VIDEO)
Bombaš je napao predizborni miting - Copyright AP Photo/Mohammad Sajjad

Broj poginulih u napadu bombaša samoubice na predizbornom skupu protalibanskog sveštenika i političara Fazlura Rehmana u Bajuru, u Pakistanu, porastao je na 54.

Širom Pakistana se održavaju sahrane, a vlada je obećala da će uhvatiti one koji stoje iza ovog smrtonosnog napada, za koji za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Pakistanska policija je saopštila da je početna istraga pokazala da bi regionalna frakcija Islamske države mogla biti odgovorna za ovaj napad na predizborni skup protalibanske Islamske partije Džamijat Ulema, na čijem je čelu tvrdokorni sveštenik i političar Fazlur Rehman.

AP Photo/Mohammad Sajjad
Širom Pakistana se održavaju sahrane, a vlada je obećala da će uhvatiti one koji stoje iza ovog smrtonosnog napada

Desetine ljudi koji su zadobili lakše povrede otpušteni su iz bolnice, dok su teško ranjeni vojnim helikopterima prebačeni u glavni grad provincije Pešavar.

Broj poginulih nastavlja da raste, jer teško ranjene žrtve bombaškog napada umiru u bolnicama, rekao je lekar Gul Nasib.

Rehman nije prisustvovao jučerašnjem mitingu održanom pod velikim šatorom blizu pijace u okrugu Bajur u provinciji Hajber Pahtunva, koja se graniči sa Avganistanom.

Rehman, koji je dugo podržavao avganistansku talibansku vladu, izbegao je najmanje dva bombaška napada - 2011. i 2014. godine, kada su u eksplozijama oštećena njegova vozila.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike