"Ovo je neverovatan trenutak, za ceo naš grad i zemlju": Hispanoamerikanac prvi put imenovan za načelnika njujorške policije (FOTO)

17.07.2023

23:15

0

On je pozvao Hispanoamerikance da se pridruže njujorškoj policiji

"Ovo je neverovatan trenutak, za ceo naš grad i zemlju": Hispanoamerikanac prvi put imenovan za načelnika njujorške policije (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jeenah Moon

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams danas je imenovao Edvarda Kabana za 46. komesara njujorške policije, a Tanju Kinselu za njegovu zamenicu.

Kaban je tako postao prvi Hispanoamerikanac na čelu gradske policijske službe Njujorka od njenog osnivanja pre 178 godina.

- Ovo je neverovatan trenutak, ne samo za zajednicu španskog govornog područja, već za ceo naš grad i zemlju - rekao je Adams, prenosi američka televizija Si-Bi-Es.

Tanjug/AP Photo/Jeenah Moon
Edvard Kaban

Adams, bivši kapetan policije Njujorka, predstavio je Kabana (55) tokom konferencije za novinare i istakao da je on igrao ključnu ulogu za to što je odeljenje uspelo da smanji kriminal nakon pandemije, preneo je Rojters.

- Komesar Kaban je zaista jedan od najboljih u Njujorku i neko ko razume važnost bezbednosti i pravde - rekao je Adams, napominjući da je znatno smanjen broj zločina u gradu ovog leta, preneo je Rojters.

Kaban je pozvao Hispanoamerikance da se pridruže njujorškoj policiji.

- Nadam se da postoji mladić, student ili vojni veteran koji je danas čuo za moje imenovanje i da je postavio pitanje: Šta ako? Njima poručujem: Njujorška policija te želi, njujorškoj policiji si potreban, a vaš komesar ima mnogo posla za vas - rekao je novi komesar policije Njujorka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike