Italiju pogodila snažna oluja: Veliki grad izbombardovao nekoliko opština, porazbijao prozore na vozilima (VIDEO/FOTO)

20.07.2023

13:12

0

Posebno pogođena gradom je regija Veneto

Italiju pogodila snažna oluja: Veliki grad izbombardovao nekoliko opština, porazbijao prozore na vozilima (VIDEO/FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nevreme koje je pogodilo Srbiju i Balkan nije zaobišlo ni Italiju. Grad veličine loptica za golf, a u nekim mestima veličine teniskih loptica (10-12 centimetara u prečniku), razorni udari vetra, grmljavina i munje došli su sa jakom olujom koja je u sredu popodne pogodila nekoliko opština u Lombardiji, Venetu, Trentu i Furlaniji.

Do ovoga je došlo jer se veoma vruć vazduh iznad Italije, a posebno u Katino Padanu, sreo sa hladnijim atlantskim infiltracijama na velikim nadmorskim visinama koje su počele da zapljuskuju sever.

Najviše pogođena regija Veneto

Posebno pogođena gradom je regija Veneto, najviše oblasti Proseko i oblast Padove.

Intenzivna oluja sa gradom je, prema pisanju lokalne štampe, posebno pogodila područja opština Montebeluno, Kornuda, Kročeta del Montelo i Pederoba, oblasti poznate po uzgoju proseka, koje su delimično uništene, kao i brojni objekti i automobili na kojima su polomljena stakla.

U Ponteviđodarzereu je oštećena benzinska pumpa, dok je u venecijanskim oblastima Stra i Vigonovo drveće na sredini puta blokiralo prolaz.

U Lombardiji su jake oluje pogodile oblast Bergama posebno uveče, a naročito područja dolina i jezera Endine i Iseo sa krupnim gradom, uz oštećenje brojnih automobila i useva. Jaka grmljavina i srednje veliki grad takođe su prijavljeni između Breše i Mantove, ponovo uz brojne štete i intervencije.

I u Trentu je loše vreme ostavilo posledice, nekoliko stabala je palo na putu u Val Rendeni. Došlo je do klizišta na prevoja Mangen, iznad grada Telve, a jaka oluja sa gradom, velikim kao loptice za golf, pogodila je visoravan Pine.

Posle pretežno sunčanog jutra, popodne se na severu očekuju novi pljuskovi i grmljavina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike