Endruu Tejtu kućni pritvor produžen za još 30 dana

18.07.2023

14:20

0

Braća Tejt, dvojni državljani Velike Britanije i SAD, verovatno će se žaliti na današnju odluku suda u Bukureštu

Endruu Tejtu kućni pritvor produžen za još 30 dana
Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Sud u Bukureštu danas je za još 30 dana produžio kućni pritvor Endruu Tejtu, uticajnom influenseru na društvenim mrežama koji je optužen za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena.

Odluka suda u Bukureštu doneta je mesec dana nakon što su tužioci zvanično podigli optužnicu protiv 36-godišnje zvezde društvenih mreža, kao i protiv njegovog brata Tristana i dve Rumunke koji su optuženi u istom slučaju.

Svo četvoro optuženih, uhapšenih krajem decembra 2022. godine u blizini Bukurešta, negirali su optužbe, a ostaće u kućnom pritvoru još 30 dana.

Profimedia
Endru i Tristan Tejt

Obrativši se u ponedeljak novinarima ispred zgrade suda, Tejt je rekao da se "moralni luk univerzuma konačno savija ka pravdi".

- Moj brat i ja smo izuzetno otporni ljudi. Na kraju će pravda biti zadovoljena. Osećamo da će stvari na kraju funkcionisati savršeno, a do tada ćemo pratiti sudski proces - rekao je on.

Braća Tejt, dvojni državljani Velike Britanije i SAD,  verovatno će se žaliti na današnju odluku suda u Bukureštu o produženju pritvora.

Tejtovi su se već žalili na sudsku odluku i 6. jula su izgubili u žalbenom postupku, ali pre toga, nakon tromesečnog pritvora u Bukureštu, braća Tejt su 31. marta dobila u žalbenom postupku nakon čega im je odobren kućni pritvor.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike