OceanGate briše sve svoje naloge na društvenim mrežama u pokušaju da zbriše svoje postojanje sa interneta: Ipak, pet osoba je mrtvo

15.07.2023

07:20

0

Autor: M. Vu.

Nakon katastrofe koja se dogodila prošlog meseca, kompanija za istraživanje mora iz Vašingtona uklonila je svoje naloge na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i LinkedIn-u

OceanGate briše sve svoje naloge na društvenim mrežama u pokušaju da zbriše svoje postojanje sa interneta: Ipak, pet osoba je mrtvo
Copyright Profimedia

Kompanija OceanGate izbrisala je sve svoje naloge na društvenim mrežama u pokušaju da izbriše svoje postojanje sa interneta, nakon što je njihova podmornica Titan doživela eksploziju koja je rezultirala smrću petoro ljudi na brodu.

Nakon katastrofe koja se dogodila prošlog meseca, kompanija za istraživanje mora iz Vašingtona uklonila je svoje naloge na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i LinkedIn-u, kao i svoju veb stranicu.

Trenutno, veb stranica kompanije prikazuje samo crnu pozadinu sa logom i jednim redom teksta koji obaveštava da su OceanGate Ekpeditions suspendovali sva istraživanja i komercijalne operacije.

Profimedia/ABACAPRESS.COM
 

Čini se da je nalog OceanGate Ekpeditions na Instagramu takođe uklonjen, a LinkedIn stranica kompanije prikazuje poruku da više ne postoji.

Na Tviteru se prikazuje obaveštenje da @OceanGate nalog ne postoji.

Postoji još jedan zaseban Instagram nalog za OceanGate, ali su svi postovi izbrisani i podešavanja su pretvorena u privatna.

Prema prethodnim informacijama, kompanija je obustavila sve aktivnosti nedeljama nakon tragične nesreće u kojoj su poginuli turisti i članovi posade podmornice.

Profimedia/ABACAPRESS.COM/Profimedia
 

Ova katastrofa je izazvala pitanja o sigurnosnim merama koje je OceanGate preduzimao u prošlosti, kao i zabrinutosti u vezi s prethodnim praksama i budućnošću turizma na slavnoj olupini Titanika iz 1912. godine.

Postoji kritika da je izvršni direktor OceanGate-a, Stokton Raš, ignorisao upozorenja stručnjaka i smatrao da je odlazak u dubine Atlantika u podmornici Titan "bezbedniji od prelaska ulice". Ova katastrofa je dovela u pitanje bezbednost podmornice i upozorenja koja su prethodno bila upućena kompaniji.

Sve ove informacije izazivaju zabrinutost u vezi sa bezbednošću i praksama kompanije OceanGate, posebno nakon što je Titan nestao tokom misije na olupini Titanika 18. juna.

Važno je da se pažljivo ispita ovaj slučaj kako bi se utvrdile odgovornosti i preduzele mere za poboljšanje sigurnosti u sličnim avanturističkim operacijama u budućnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike