Pretučeni britanski turista otkrio detalje napada na Zakintosu: Među napadačima bio i muškarac iz Srbije, a sve je počelo ovako...

14.07.2023

22:15

0

Džejms Tejlor (18), britanski tinejdžer koji je bio žrtva brutalnog napada četiri radnika obezbeđenja, među kojima je, prema grčkim medijima, bio i jedan Srbin

Pretučeni britanski turista otkrio detalje napada na Zakintosu: Među napadačima bio i muškarac iz Srbije, a sve je počelo ovako...
Copyright Printscreen/Društvene mreže

Džejms Tejlor (18), britanski tinejdžer koji je bio žrtva brutalnog napada četiri radnika obezbeđenja, među kojima je, prema grčkim medijima, bio i jedan Srbin, ispričao je kako je došlo do napada. Snimak incidenta, na kojem se vidi kako Tejlor biva zadržan od strane obezbeđenja pre nego što su počeli da ga tuku pesnicama, nogama i laktovima, izazvao je veliku pažnju.

Tejlor je za Dejli mejl izjavio da ima vidljive modrice oko očiju, otečenu vilicu, povrede na glavi, razbijenu usnu i posekotinu na kolenu. Prema njegovom svedočenju, napad se dogodio kada se popeo na stolicu kako bi napravio selfi sa prijateljima.

Jedan od radnika obezbeđenja pokušao je da ga zgrabi za ruku, ali kada se tinejdžer povukao, radnik je nestao samo da bi se vratio s ostalim članovima obezbeđenja koji su ga izveli napolje i nemilosrdno napali.

- Vratio se desetak sekundi kasnije sa ostalim članovima obezbeđenja koji se vide na snimku, izveli su me napolje i počeli da me tuku - rekao je on i dodao da se sve odigralo brzo i da se samo seća udaraca.Nakon napada otišao je u bolnicu i rekao lekarima da je zadobio povrede nakon što su ga pretukli članovi obezbeđenja u klubu. Džejms je nakon napada identifikovao samo jednog od muškaraca koji su ga pretukli, za kojeg se navodi da je srpskog porekla. Muškarac iz Srbije je uhapšen i saslušan kod tužioca, nakon čega sledi redovan sudski postupak.

AP Photo/Thanassis Stavrakis
 

Mišel Tejlor (55), majka napadnutog tinejdžera, upozorila je druge roditelje čija deca putuju na Zakintos, popularno odredište mladih Britanaca, da se sličan incident može dogoditi i njima. Ona je izjavila da ju je Džejms nazvao rano ujutru da je upita o zdravstvenom osiguranju jer su ga napala četiri radnika obezbeđenja.

- Htela sam da da odem tamo. Htela sam da ga dovedem kući, ali on je želeo da ostane tamo. Rekao je da neće dozvoliti da mu pokvare odmor. Nisam gledala snimak napada jer bi to bilo previše traumatično - rekla je ona.

Radnici kluba tvrde da je britanski turista pre napada udario 19-godišnju devojku i flašom je napao, što je bio razlog za njihovu intervenciju. Kako bi dokazali svoju tvrdnju, objavili su fotografije teško povređene devojke na društvenim mrežama.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike