"Psuje, viče, egomanski autokrata": Saradnici ocrnili Bajdena

11.07.2023

07:18

0

Portal "Aksios" navodi da je američki predsednik uhvaćen u januaru 2022. godine kako novinara "Foks njuza" Pitera Dusija naziva "glupim ku****** sinom"

"Psuje, viče, egomanski autokrata": Saradnici ocrnili Bajdena
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Džozef Bajden, poznat po svom ljubaznom imidžu ujaka koji voli naočare za sunce i sladoled, krije svoju tešku narav i temperament iza pažljivo negovanog javnog lika, izveštava portal "Aksios".

Prema navodima portala, Bajden je privatno sklon vikanju, što dovodi do toga da ga njegovi najbliži saradnici izbegavaju koliko god mogu. Portal ističe da neki od pomoćnika čak izbegavaju samostalne sastanke s predsednikom, vodeći sa sobom kolege. Bajdenove opomene, kako se navodi, često uključuju vikanje i psovanje.

Ponašanje predsednika Bajdena iza zatvorenih vrata očigledno se razlikuje od njegovog javnog imidža ljubaznog ujaka koji voli naočare za sunce i sladoled Aviator.

AP Photo/Andrew Harnik, Pool, File
 

Izvor "Aksiosa" navodi da pojedini saradnici smatraju da bi bilo korisno da predsednik povremeno pokaže svoj temperament u javnosti. Oni veruju da bi to ublažilo zabrinutost birača koji su skeptični zbog njegove starosti od 80 godina i mogli bi da pomisle da je prestar za obavljanje te funkcije.

Navodno, Bajden često postavlja svojim saradnicima izazovna pitanja o različitim temama, tražeći od njih odgovore sve dok nije jasno da oni nemaju rešenje. To može rezultirati burnim reakcijama, a neki saradnici kažu da im je potrebno puno vremena da nauče kako da se nositi s Bajdenovim temperamentom, koji on uspešno prikriva pred javnošću.

"Aksios" podseća na incident iz januara 2022. godine kada je Bajden nazvao novinara "Foks njuza" Pitera Dusija "glupim ku****** sinom". Takođe, bivši pomoćnik Džef Konaton izjavio je da je Bajden, dok je bio senator, bio "egomanski autokrata, odlučan da strahom upravlja svojim osobljem".

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike