U Londonu evakuisana ulica nakon urušavanja zgrade: Potraga za preživelima u toku (FOTO)

24.06.2023

23:40

0

Policajci su brzo reagovali i evakuisali stanovnike u blizini, dok su istovremeno pažljivo pretraživali teren

U Londonu evakuisana ulica nakon urušavanja zgrade: Potraga za preživelima u toku (FOTO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Wang Peng/Xinhua via AP)

Stanovnici jedne ulice u Londonu su evakuisani nakon što se zgrada srušila, što je izazvalo potragu za preživelima u ruševinama. Incident se dogodio danas oko 12 časova na Gloster Drajvu, severnom Londonu. Službe hitne pomoći su hitno reagovale nakon izveštaja o delimičnom urušavanju zgrade.

Policajci su brzo reagovali i evakuisali stanovnike u blizini, dok su istovremeno pažljivo pretraživali teren. U potrazi za eventualno zarobljenima, dronovi su angažovani kako bi pomogli u pronalaženju bilo koga ko je mogao biti zarobljen u ruševinama.

Za sada nije poznato šta je izazvalo urušavanje dela zgrade, ali istraga je u toku.

Jedan 31-godišnji komšija je izjavio da je čuo glasan zvuk i osetio podrhtavanje zemlje, opisavši situaciju kao veoma zastrašujuću. Kada je pogledao kroz prozor, video je kako se cela zgrada srušila.

 

 

Na mestu incidenta je bilo prisutno oko 60 vatrogasaca koji su nastavili potragu za eventualnim žrtvama i preduzeli mere kako bi osigurali da se preostali deo zgrade ne sruši.

Londonska vatrogasna brigada je kasnije potvrdila da niko nije povređen, oko 17 časova. Komandir stanice Džon Singlton, koji je bio na licu mesta, izjavio je da su timovi za urbanu potragu i spasavanje, zajedno sa bespilotnim letelicama i policijskim psima tragačima, marljivo radili u vrućim i vlažnim uslovima kako bi osigurali da nema zarobljenih osoba ispod ruševina.

Na video snimku objavljenom ranije, može se videti vatrogasac kako poziva sve zarobljene da naprave buku kako bi mogli biti pronađeni, ali je kasnije potvrđeno da niko nije bio zarobljen ispod ruševina.

Portparol Met policije je rekao da su hitne službe pozvane na Gloster Drajv oko 12:20 časova, nakon izveštaja o delimičnom urušavanju zgrade. Više domova je evakuisano iz bezbednosnih razloga.

 

 

Stanovnik koji živi u susedstvu oštećene zgrade je izjavio da je osetio "potres" i da su im naložili da zatvore prozore na strani koja je okrenuta ka urušavanju. Vatrogasci su i dalje na terenu, a područje je ograđeno.

Još uvek nije jasno da li je neko zarobljen ispod ruševina, pa se vatrogasci kontinuirano trude da provere prisustvo eventualnih žrtava.

Svedoci su opisali snažan podrhtaj koji su osetili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike