Vagner se vraća u vojne kampove: Prigožin okreće konvoj u suprotnom smeru

24.06.2023

20:03

0

„Shvatajući svu odgovornost za to što bi se ruska krv prolila na jednoj od strana, okrećemo naš konvoj i vraćamo se nazad u svoje kampove prema planu“, rekao je Prigožin u audio poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu

Vagner se vraća u vojne kampove: Prigožin okreće konvoj u suprotnom smeru
Jevgenij Prigožin - Copyright Printscreen/Youtube

Šef Vagnera Evgenije Prigožin potvrdio je da je promenio maršrutu svog konvoja i da se vraća nazad u svoj vojni kamp.

„Shvatajući svu odgovornost za to što bi se ruska krv prolila na jednoj od strana, okrećemo naš konvoj i vraćamo se nazad u svoje kampove prema planu“, rekao je Prigožin u audio poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu.

Šef Vagnera Evgenije Prigožin prihvatio je predlog beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da zaustavi kretanje svog konvoja i da preduzme korake ka deeskalaciji, saopštila je pres služba beloruskog predseddnika.

Kako se navodi, Lukašenko je razgovarao sa Prigožinom nakon što se o tome dogovorio sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Takođe, iz kancelarije beloruskog predsednika kažu da su se pregovori Lukašenka i Prigožina odvijali tokom celog dana.

Administracija Lukašenka tvrdi da postoji nacrt prihvatljivog dogovora koji bi mogao da rezultuje rešenjem situacije sa Vagnerom koji bi pružili bezbednost borcima te vojne grupacije.
Prigožin i Lukašenko su se saglasili da je nedopustivo da se pokreće „krvavi rat“ u Rusiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike