Kanada pokrenula istragu o imploziji podmornice "Titan" u Atlantiku: Istražitelji ispituju sve okolnosti tragedije

23.06.2023

23:37

0

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država je juče potvrdila da su ostaci pronađeni na dnu okeana u blizini olupine Titanika

Kanada pokrenula istragu o imploziji podmornice "Titan" u Atlantiku: Istražitelji ispituju sve okolnosti tragedije
Podmornica Titan - Copyright Profimedia/ABACAPRESS.COM

Kanadski Odbor za bezbednost saobraćaja pokrenuo je istragu o imploziji podmornice Titan u vodama Atlantskog okeana i okolnostima rada teretnog broda "Polar prince" koji je prevozio podmornicu pod kanadskom zastavom.

Kako se navodi u saopštenju tog tela, teretni brod "Polar Prince" bio je na mestu olupine Titanika, 325 nautičkih milja jugoistočno od Kejp Rejsa, Njufaundlenda i Labradora, pružajući površinsku podršku podmornici Titan, koja je bila u vlasništvu privatne kompanije Oušn Gejts.

"U skladu sa Zakonom o kanadskom odboru za istragu i bezbednost saobraćaja i međunarodnim sporazumima, TSB, kao istražni organ države pod čijom zastavom je plovio brod "Polar Prince" uključen u nesreću, sprovešće bezbednosnu istragu u vezi sa okolnostima fatalnog incidenta.

Tim istražitelja TSB-a će se uputiti u Sent Džons u Njufaundlendu i Labrador, radi prikupljanja informacija i procene situacije, a u narednim danima aktivnosti će biti koordinisane sa drugim agencijama, ističe se u saopštenju tog odbora.

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država je juče potvrdila da su ostaci pronađeni na dnu okeana u blizini olupine Titanika delovi nestale podmornice, dok je pet putnika na brodu Titan proglašeno mrtvim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike