Milioner odbio sniženu cenu karte i izbegao smrt: "Tvrdio je da je bezbednije spustiti se do Titanika, nego preći ulicu"

23.06.2023

18:52

0

Autor: M. Vu.

Potraga za telima žrtava se nastavlja, a američke vlasti razmatraju bezbednosne ocene

Milioner odbio sniženu cenu karte i izbegao smrt: "Tvrdio je da je bezbednije spustiti se do Titanika, nego preći ulicu"
Podmornica Titan - Copyright Profimedia/ABACAPRESS.COM

Džej Blum, poznati biznismen i milioner iz Las Vegasa, otkrio je da je odbio povoljne cene sedišta na putovanju podmornicom Titan. Nažalost, brod je eksplodirao u Atlantskom okeanu, odnoseći pet života, uključujući i Stoktona Raša, s kojim je Blum razgovarao o bezbednosti putovanja.

Blum je podelio sms poruke koje je razmenio sa Stokton Rašom koje su pokazale da je odbio ponuđene cene od 150.000 dolara po glavi, izražavajući zabrinutost za bezbednost. Međutim, Raš je uveravao Bluma da je putovanje sigurnije od letenja helikopterom ili ronjenja, čak tvrdeći da je "bezbednije nego preći ulicu".

„Bio je apsolutno ubeđen da je to bezbednije nego preći ulicu. Siguran sam da je zaista verovao u ono što je govorio. Ali veoma je pogrešio”, rekao je biznismen.

Youtube/CBS Sunday Morning
 

 

Nažalost, tragedija se dogodila, a američke vlasti trenutno se bave pronalaženjem tela žrtava.

Krhotine podmornice pronađene su na morskom dnu severnog Atlantskog okeana, u blizini mesta gde je potonuo Titanik.

Američke vlasti: Nismo sigurni da ćemo pronaći tela žrtava

Američke vlasti saopštile su da "nisu sigurne" da mogu da pronađu tela petoro ljudi koji su poginuli na brodu Titan.

Kontraadmiral Džon Mauger izjavio je na konferenciji za novinare da će nastaviti istraživati lokaciju i pružiti neke odgovore porodicama žrtava.

Profimedia
 

Dok se neka plovila demobilišu u narednim danima, daljinske operacije na morskom dnu nastavljaju se, ali trenutno nema preciznih informacija o vremenskom okviru završetka tih operacija.

Bezbednosne ocene i inspekcije su takođe u fokusu budućih revizija, dok vlasti tragaju za odgovorima o uzrocima ove tragične nesreće.

"Zabraniti istraživanje olupine Titanik"

Predsednik Međunarodnog društva Titanik, Čarls Has, rekao je da je vreme da se okončaju putovanja do olupina Titanika nakon tragedije podmornice Titana, jer je ostalo „malo“ za istraživanje olupine.

U saopštenju objavljenom na internetu, Čarls Has, predsednik Međunarodnog društva Titanik, osnovanog 1989. godine da bi se očuvala istorija Titanika, postavlja pitanje da li bi posete istorijskom mestu trebalo da se nastave.

Profimedia/ABACAPRESS.COM/Profimedia
 

Sam gospodin Has je 1993. i 1996. godine ronio do olupine - koja se nalazi na 12.500 stopa ispod površine, navodi se na sajtu društva.

On je rekao: „Vreme je da se ozbiljno razmotri da li bi ljudska putovanja do olupine Titanika trebalo da se završe u ime bezbednosti."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike