Upozorenje roditeljima! Zuru povlači robotske baby shark igračke zbog rizika od povreda

23.06.2023

19:45

0

Autor: M. Vu.

Dvanaest prijavljenih povreda pokreću hitno povlačenje igračaka iz prodaje

Upozorenje roditeljima! Zuru povlači robotske baby shark igračke zbog rizika od povreda
Igračka koja je povučena iz prodaje - Copyright Foto:Printskrin/cpsc.gov/

Oko 7,5 miliona igračaka za kupanje ‘bejbi ajkule’ koje pevaju i plivaju povučeno je pošto je prijavljeno više proboda, posekotina i uboda dece koja su se sa njima igrale, saopštila je kompanija koja ih proizvodi.

Poznati proizvođač igračaka, Zuru, sa sedištem u Kaliforniji, objavio je da povlači verzije pune veličine i mini verzije svojih robotskih bejbi ajkula zbog ozbiljnog rizika od povreda. Ova odluka doneta je nakon prijavljivanja dvanaest povreda, od kojih je devet zahtevalo medicinsku pomoć i ušivanje posekotina.

Prema saopštenju američke Komisije za zaštitu potrošača, povrede su se dogodile kada su deca sedela na igrački ili padala s nje.

Kako bi obezbedila sigurnost potrošača, kompanija Zuru povlači kako igračke redovne veličine, tako i mini verzije "iz predostrožnosti".

Potrošači koji poseduju ove povučene igračke pozvani su da odmah prestanu da ih koriste i da se obrate kompaniji Zuru kako bi im bio nadoknađen novac.

Identifikacija povučenih proizvoda može se obaviti prema broju modela i kodovima datuma.

Povučene igračke bile su dostupne za kupovinu kako na onlajn platformama, tako i u poznatim prodajnim lancima poput Volmarta, Targeta, CVS-a, Valgrinsa i TJX Kompanija, u periodu od maja 2019. do marta 2023. Važno je napomenuti da se povlače samo igračke koje imaju čvrsta plastična peraja, istakla je kompanija.

Roditelji su pozvani da provere svoje igračke i preduzmu odgovarajuće korake kako bi zaštitili decu od mogućih povreda.

Bezbednost mališana ostaje prioritet u proizvodnji i distribuciji igračaka, a ova situacija naglašava važnost redovnih inspekcija i povlačenja proizvoda koji predstavljaju rizik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike