Nariškin: Mnogi sa Zapada sumnjaju u uspeh ukrajinske kontraofanzive

19.06.2023

15:46

0

Moskva tvrdi da Ukrajina tokom kontraofanzive trpi ogromne gubitke

Nariškin: Mnogi sa Zapada sumnjaju u uspeh ukrajinske kontraofanzive
Sergej Nariškin - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Mnogi zapadni analitičari ozbiljno sumnjaju u uspeh ukrajinske kontraofanzive, ciljeve Kijeva ocenjuju kao nedostižne, dok sama kontraofanziva može direktno dovesti do suprotnih rezultata, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

- Po kuloarima mnogi zapadni vojni analitičari izražavaju ozbiljne sumnje u uspeh ukrajinske avanture. Ne ulazeći u detalje, reći ću da se zadaci koje je kijevski režim najavio, ocenjuju kao nedostižni - objasnio je Nariškin.

Prema njegovim rečima, gubitak značajnog broja ukrajinskih vojnika koji su obučeni u NATO, kao i uništavanje tehnike potkopaće borbenu sposobnost vojske, što će se negativno odraziti na stabilnost režima Zelenskog.

AP Photo/Libkos
Ukrajinska vojska

On je dodao da anglosaksonska elita Ukrajince smatra „topovskim mesom“ koje nije šteta iskoristiti kako bi sačuvala dragocene živote američkih i britanskih vojnika.

Prema njegovim rečima, strateške i cinične ideje Vašingtona i Londona sastoje se u tome da ukrajinske vojnike koji skončaju na frontu zamene poljskim i, verovatno, nemačkim vojnicima.

Nariškin je dodao da je to jasno, između ostalog, iz dokumentovanih materijala.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije novinarima da ukrajinske oružane snage trpe ogromne gubitke tokom svoje kontraofanzive.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike