Uhapšen putnik koji je usred leta otvorio vrata aviona: Izazvao haos na visini većoj od 200 metara (VIDEO)

28.05.2023

11:25

0

Niko od 194 putnika u avionu, uključujući i grupu tinejdžera, sportista na putu na takmičenje, nije povređen u incidentu

Uhapšen putnik koji je usred leta otvorio vrata aviona: Izazvao haos na visini većoj od 200 metara (VIDEO)
Putnik je otvorio vrata aviona nekoliko minuta pre sletanja - Copyright Profimedia

Južnokorejski sud izdao je nalog za hapšenje putnika koji je prošle nedelje otvorio vrata aviona kompanije "Asiana erlajns" nekoliko minuta pre sletanja na aerodrom u gradu Teguu, na visini većoj od 200 metara.

Muškarac star 33 godine otvorio je vrata dok je avion A321-200 bio u vazduhu, što je izazvalo paniku među putnicima.

Muškarac identifikovan samo po prezimenu Li u petak je zadržan u policiji, a okružni sud u Teguu izdao je nalog za njegovo hapšenje, zbog sumnje da je prekršio zakon o bezbednosti u vazduhoplovstvu, navodeći da postoji rizik da će osumnjičeni pokušati da pobegne pre suđenja.

Osumnjičeni je pred sudom izjavio da mu je "veoma žao dece" misleći na grupu tinejdžera koji su bili u avionu.

Profimedia
Osumnjičenom preti ozbiljna kazna

Na pitanje novinara da li je svestan opasnosti od otvaranja vrata aviona pre sletanja, muškarac je preneo da je policijskim zvaničnicima rekao da je bio pod velikim stresom jer je nedavno izgubio posao i da je želeo da izađe iz aviona jer je osećao da se guši.

Prema zakonu o bezbednosti u vazduhoplovstvu, putniku koji manipuliše vratima za izlaz iz aviona u slučaju opasnosti ili uređajima u avionu ugrožavajući bezbednost leta, preti zatvorska kazna do 10 godina.

Niko od 194 putnika u avionu, uključujući i grupu tinejdžera, sportista na putu na takmičenje, nije povređen u incidentu, ali je po sletanju aviona devet putnika odvedeno u bolnicu zbog problema sa disanjem izazvanih paničnim napadima.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike