Hakeri otkrivaju: Prvi general ukrajinske vojske teško ranjen

21.05.2023

20:57

0

Glavnokomandujući Oružanim snagama Ukrajine Valerij Zalužni teško je ranjen tokom raketnog napada na ukrajinski štab početkom maja

Hakeri otkrivaju: Prvi general ukrajinske vojske teško ranjen
Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Glavnokomandujući Oružanim snagama Ukrajine Valerij Zalužni teško je ranjen tokom raketnog napada na ukrajinski štab početkom maja i mogao bi da napusti svoju funkciju, rekao je za Sputnjik predstavnik hakerske grupe Džoker DNR, pozivajući se na svoje agente u ukrajinskoj vojsci.


Zalužni je pre izvesnog vremena prestao da se pojavljuje u javnosti nakon serije napada Oružanih snaga Rusije na niz vojnih objekata u Ukrajini.

Sagovornik agencije potvrdio je za Sputnjik informaciju da je Zalužni imao nekoliko složenih operacija. Izvori sagovornika agencije tvrde da zdravstveno stanje neće dozvoliti Zalužnom da ostane na dosadašnjoj funkciji.

- Informacije o njegovom zdravstvenom stanju u Ukrajini se blokiraju po nalogu zapadnih pokrovitelja kako se ne bi potkopao moral, već narušen gubitkom Artjomovska. Imam ozbiljne informacije o tome - rekao je predstavnik hakerske grupe.

„Džoker DNR” redovno objavljuje insajdere i tajna dokumenta političkog i vojnog vrha Ukrajine do kojih je došao hakovanjem podataka i agentura. Zapadni i ukrajinski mediji su više puta potvrdili tačnost informacija koje je izneo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike