Tornado ostavio pustoš u Teksasu: Dvoje mrtvih, preko 10 povređenih, krovovi pobacani po dvorištima (VIDEO)

13.05.2023

21:30

0

Autor: M. Vu.

Najmanje jedna osoba je poginula, a 10 drugih je hospitalizovano sa povredama u subotu ujutro nakon što se sumnja da je tornado udario u blizini Laguna Hajtsa

Tornado ostavio pustoš u Teksasu: Dvoje mrtvih, preko 10 povređenih, krovovi pobacani po dvorištima (VIDEO)
pijavica/Ilustracija - Copyright Pixabay

Najmanje jedna osoba je poginula, a 10 drugih je hospitalizovano sa povredama u subotu ujutro nakon što se sumnja da je tornado udario u blizini Laguna Hajtsa u Teksasu, u dolini Rio Grande.

- Oblast Laguna Madre je pogođena četvrtim vremenskim nepogodama u isto toliko nedelja. Tornado je tokom noći naneo veliku štetu Laguna Hajtsu, zajednici između Port Izabel i Laguna Viste na autoputu 100 - navodi se u saopštenju grada Port Izabel.

Dve preminule osobe identifikovane su kao odrasli muškarac i žensko dete.

Policijska uprava Post Isobel je u saopštenju potvrdila da je više ljudi povređeno.

 

 

- Ekipe rade na čišćenju ruševina i oborenih dalekovoda. Oko 4 sata ujutro, tornado je pogodio područje Laguna Heights. Uništeno više objekata i potvrđene povrede. Port Isabel Event Center je otvoren za sklonište - saopštilo je odeljenje.

Zvaničnici su rekli da traže još žrtava u blizini autoputa.

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazali su masovnu reakciju hitnih službi na lice mesta.

Krovovi kuća i zgrada mogli su se videti razbacani po prednjim dvorištima i ulicama.

- Izgleda kao ratna zona. Prozor mog brata je eksplodirao i udario ga u lice, prilično je potresen, a i njegov pas je bio tako potresen. Ne mogu da verujem da se ovo desilo. Izgubio je sve, svoj dom, svoje stvari, ali hvala Bogu da je živ - rekla je stanovnica Ketrin Valdez.

 

 

Zaštita od poplava je na snazi do nedelje popodne za veliku oblast koja se proteže od Braunsvila na južnom delu Teksasa, sve do centralne Oklahome, saopštio je NVS.

Šanse za pljuskove i grmljavinu će se povećati u subotu i tokom vikenda širom dubokog južnog Teksasa. Očekuje se da će najveće padavine pasti od subote do nedelje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike