Oglasio se FBI: Pismo upućeno Trampu pozitivno na ricin i nije bilo samo jedno, još uvek ne znamo odakle je poslato

19.10.2020

21:21 >> 09:14

0

Pismo upućeno predsedniku Donaldu Trampu, koje je presretnuto pre nego što je stiglo u Belu kuću, bilo je pozitivno na smrtonosni otrov

Oglasio se FBI: Pismo upućeno Trampu pozitivno na ricin i nije bilo samo jedno, još uvek ne znamo odakle je poslato
Copyright Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Pismo upućeno predsedniku Donaldu Trampu, koje je presretnuto pre nego što je stiglo u Belu kuću, bilo je pozitivno na smrtonosni otrov ricin, potvrdili su zvaničnici.

Savezni biro za istrage rekao je u subotu popodne da istražuju “sumnjivo pismo primljeno u poštanskoj ustanovi američke vlade” zajedno sa svojim partnerima u američkoj tajnoj službi i američkoj službi poštanske inspekcije. Pismo je presretnuto ranije ove nedelje.

-U ovom trenutku nema poznate pretnje po javnu bezbednost – rekao je FBI u saopštenju.

Jedan zvaničnik rekao je da je pismo pozitivno na ricin i u kasnijim laboratorijskim testovima. Drugi zvaničnik rekao je da FBI, Tajna služba i Služba poštanske inspekcije pokušavaju da utvrde odakle je pismo stiglo.

Druga pisma koja su takođe imala pozitivan test na ricin otkrivena su u različitim objektima, rekao je jedan zvaničnik. Iako je nejasno koliko je dodatnih otrovanih pisama pronađeno, čini se da je većina njih upućena zatvorima. Očigledno je da je samo jedan upućen političkoj ličnosti, rekao je zvaničnik.

Ricin je vrlo toksičan i može izazvati mučninu, povraćanje i unutrašnja krvarenja želuca i creva. U zavisnosti od težine izloženosti, takođe može prouzrokovati otkazivanje jetre, slezine i bubrega i smrt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike