Napeto u Belorusiji: Dva skupa u Minsku, opozicija otkrila podatke policajaca da bi vlast pustila privedene

19.10.2020

12:43 >> 09:20

0

Autor: M. I.

Oklopna vozila i vatrogasna vozila s vodenim topovima nalaze se i ispred zgrade Minsk-Ekspo

Napeto u Belorusiji: Dva skupa u Minsku, opozicija otkrila podatke policajaca da bi vlast pustila privedene
Copyright Tanjug/AP/TUT.by

Pristalice beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka organizovale su auto trku ulicama Minska pod nazivom „Za jedinstvenu Belorusiju“. Učestvuje nekoliko desetina automobila koji su ukrašeni državnim zastavama.

Vožnja je organizovana povom 75.godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu i organizovana je i u drugim delovima zemlje, a pomoćnik beloruskog lidera za nacionalnu bezbednost Viktor Lukašenko kaže da protesti koji se održavaju nisu uticali na njih.

Za to vreme pripadnici snaga bezbednosti napravili su lanac oko Lukašenkove rezidencije u centru grada i pojačali svoje prisustvo u iščekivanju da počne protest opozicije. U oblasti oko Vrhovnog suda i Lukašenkove rezidencije koncentrisana je policija, kao i oklopni transporteri.

Oklopna vozila i vatrogasna vozila s vodenim topovima nalaze se i ispred zgrade Minsk-Ekspo.

Saobraćaj u tom delu grada se za sada odvija normalno, a iz predostrožnosti zatvoreno je šest stanica metroa u centru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije danas pozvalo građane da se ne odazivaju pozivima za učešće na protestu jer taj skup nije odobren zbog čega će policija preduzeti mere.

Juče je tokom demonstracija opozicije u celoj zemlji privedeno 430 ljudi, od toga samo u Minsku 415. Veći deo njih je u međuvremenu pušten iz pritvora.

Opozicija otkrila lične podatke policajaca

Zbog toga je opozicija na Telegram kanalu objavila lične podatke 1.000 policajaca kako bi izvršili pritisak u cilju oslobađanja onih koji su ostali u pritvoru.

Portparolka MUP Olga Čemodanova je, s tim u vezi, rekla da policija ima i načine i tehnologije da ustanovi ko stoji iza toga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike