Strahota u Keniji! Većina preminulih od gladi u kultu bila deca

28.04.2023

23:13

0

Sledbenici ''Međunarodne crkve dobrih vesti'', koja se nalazila u blizini priobalnog grada Malindi su navodno verovali da će otići u raj ako se budu izgladnjivali

Strahota u Keniji! Većina preminulih od gladi u kultu bila deca
Već je ekshumirano više od 200 tela u šumi u Keniji - Copyright AP Photo

Deca čine većinu od 109 tela do sada pronađenih u masovnim grobnicama povezanim sa nedavno otkrivenim kultom u Keniji, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova te zemlje Kiture Kindiki.


Sledbenici ''Međunarodne crkve dobrih vesti'', koja se nalazila u blizini priobalnog grada Malindi su navodno verovali da će otići u raj ako se budu izgladnjivali, prenosi Rojters.

- Prema izveštajima, najviše preminulih koje smo pronašli bili su deca, zatim žene, a najmanje je bilo muškaraca - rekao je ministar.

 

 


On je dodao da postoje izveštaji koji ukazuju da neke od žrtava možda nisu preminule od gladi, već da su korišćene i druge metode, uključujući i njihovo povređivanje.

Ministar je one koji stoje iza smrti pripadnika kulta nazvao teroristima i najavio pokretanje vazdušne potrage nad šumom Šakahola, gde su tela pronađena i odakle su ekshumirane.

Dodao je da će kenijske vlasti sledeće sedmice objaviti nove mere za religijske organizacije.
Rojters navodi da je lider Međunarodne crkve dobrih vesti, pastor Pol Mekenzi u pritvoru već dve sedmice, i da je optužen da je ubedio svoje pristalice da se izgladnjuju do smrti.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike