Bild izneo neverovatnu tvrdnju: Ukrajinci pokušali da ubiju Putina dronom? (FOTO)

27.04.2023

12:54

0

Ukrajina i Rusija se nisu još oglašavale povodom ovih bombastičnih tvrdnji

Bild izneo neverovatnu tvrdnju: Ukrajinci pokušali da ubiju Putina dronom? (FOTO)
Vladimir Putin - Copyright Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Agenti ukrajinske tajne službe navodno su pokušali da ubiju ruskog predsednika Vladimira Putina dronom natovarenim eksplozivom, ali je njihova tajna misija propala nakon što se letelica srušila nekoliko kilometara od njihove mete, navodi nemački Bild u istraživanju.

Ukrajina i Rusija se nisu još oglašavale povodom ovih bombastičnih tvrdnji.

Navodno, u nedelju je iz Ukrajine lansiran dron UJ-22, napunjen sa 17 kilograma eksploziva, sa ciljem da dođe do novoizgrađenog industrijskog imanja u blizini Moskve koji je Putin trebalo da poseti.

Ukrajinski aktivista, Jurij Romanenko, za koga se tvrdi da ima bliske veze sa tamošnjim obaveštajnim službama, u jednom pismu je napisao: "Prošle nedelje su naši obaveštajci dobili informaciju da će Putin putovati u industrijski park Rudnevo. U skladu sa tim, naš dron kamikaza je poleteo i proleteo kroz vazdušnu odbranu Ruske Federacije, a srušio se nedaleko od industrijskog parka".

Bild prenosi da je nekoliko ruskih medija prenelo da se jedan UJ-22 zaista srušio blizu sela Voroskoga, istočno od Moskve. 

Dron UJ-22 se u nedelju srušio u blizini sela Vorokogo, a slike su objavljene na društvenim mrežama, uključujući Telegram, na kojima se vidi uništena bespilotna letelica u šumi u blizini Moskve.

Bild, pozivajući se na Romanenka, tvrdi da je dron trebalo da se sruši u industrijski park Rudnevo i da ubije Putina, koji se navodno očekivao na licu mesta u nedelju.

︎Putinov lični dopisnik Kremlja Pavel Zarubin rekao je u nedelju ujutru da predsednik planira "da poseti industrijski park u Moskvi". Kada je ta poseta trebalo da bude obavljena, nije rekao.

Međutim, nejasno je da li je Putin želeo da poseti industrijski park u nedelju ili tek u ponedeljak. Iz bezbednosnih razloga, Putinove posete se ponekad obavljaju i dan ranije. Takođe, vrlo je moguće da je spominjanje njegovog dvojnika upravo još jedan vid zaštite bezbednosti.

︎Ukrajina stoga nije mogla da utvrdi termin posete: da li će se održati "početkom nedelje", u nedelju ili ponedeljak.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u ponedeljak: "Ruski predsednik Vladimir Putin radi u Kremlju. Šef države ne planira nikakve veće javne događaje".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike