Ubijen ili sam skočio: Novi detalji smrti ruskog naučnika koji je radio na vakcini protiv korone

21.12.2020

19:16 >> 19:05

0

Autor: M. I.

Telo poginulog Aleksandra Kaganskog pronađeno je pred višespratnicom

Ubijen ili sam skočio: Novi detalji smrti ruskog naučnika koji je radio na vakcini protiv korone
Copyright screenshot/youtube/ВМЕСТЕ-РФ

Poznati ruski biolog Aleksandar Kaganski (45) poginuo je pošto je pao sa 14. sprata. Policija još istražuje da li se nesrećni čovek sam bacio sa balkona zgrade u Ulici Zamšina, u kojoj je stanovao njegov prijatelj kod koga je bio u poseti, ili ga je gurnuo drug.

Školski drug koga je Kaganski posetio, Igor Ivanov (45), osumnjičen je za ubistvo i uhapšen u Sankt Peterburgu.

Pročitajte još:

Biolog Kaganski je živeo i radio u Vladivostoku, a pre toga u Sankt Peterburgu, Škotskoj i SAD. Bavio se problemima uticaja spoljnih faktora na aktivnost gena, radio je na lekovima protiv raka, a bio je i u grupi naučnika koja je istraživala specifičnosti virusa koje izaziva kovid 19.

Za vreme posete među prijateljima je izbila svađa. Na telu Kaganskog istražitelji su pronašli tragove nasilja, zbog čega se sumnja na ubistvo. Ivanov je radio u pi-ar službi moskovskog TV kanala STS, a ranije je bio saradnik moskovske “Nezavisima gazete”.

Kaganski, doktor molekularlne biologije, rukovodio je Centrom za genome i regenerativnu medicinu na Dalekoistočnom federalnom univerzitetu u Vladivostoku. Sarađivao je sa Institutom za genetiku i molekularnu medicinu Univerziteta u Edinburgu, kao i sa Nacionalnim institutom za zaštitu SAD. Specijalisti su Kaganskog smatrali uglednim stručnjakom biotehnologije i genetike.

Kako pišu “Nevske novosti”, poslednjih godina patio je od alkoholizma i zato nameravao da napusti nauku.

Bio samo u donjem vešu

Telo poginulog Aleksandra Kaganskog pronađeno je pred višespratnicom. Bio je samo u donjem vešu. “Hodao je po sobi sa nožem u ruci i hteo je sebe da ubode. Pokušao sam da mu uzmem nož, ali je on pobegao na terasu i skočio sa balkona sa 14. sprata”, ispričao je Igor Ivanov policiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike