Ugledni hirurg optužen za ubistva životinja: Odsekao vrhove sa rogova bivola i stavio ih u džep, rekavši: "Imam dovoljno trofeja"

01.04.2023

22:17

0

Bivšeg profesora genomike su istraživači za Kampanju za zabranu lova na trofeje uvrstili među 100 britanskih lovaca na trofeje

Ugledni hirurg optužen za ubistva životinja: Odsekao vrhove sa rogova bivola i stavio ih u džep, rekavši: "Imam dovoljno trofeja"
Copyright Printscreen/Youtube/IMS MAXIMS

Bivši vrhunski hirurg za transplantaciju iz Velike Britanije, imenovan kao lovac na trofeje, optužen je za ubistvo desetina životinja, uključujući bivole.

Aktivisti kažu da su profesor Majkl Tik (72) i njegova supruga Ketrin uvozili kožu nakon ubistava životinja nazad u Britaniju da bi je pretvorili u jakne i torbe.

Bivšeg profesora genomike su istraživači za Kampanju za zabranu lova na trofeje uvrstili među 100 britanskih lovaca na trofeje.

Prema njihovim informacijama, par je upucao 36 ili 37 životinja tokom nedavnog safarija u Južnoj Africi, prenosi Mirror.

Tik se hvalio uspešnom medicinskom karijerom kao bivši direktor transplantacije jetre i bubrega, a kasnije je postao glavni klinički službenik za IT u NHS. On i njegova supruga sada vode pčelinjak u Norfolku.

Kako kažu aktivisti, ulov para sa putovanja 2020. uključivao je "dva bivola, žirafu, gnua". Profesor Tik je navodno odsekao vrhove sa rogova bivola i stavio ih u džep, rekavši: "Imam dovoljno trofeja".

Njegova supruga Ketrin (62) je rekla istražiteljima da uživa u lovu.

- Upucala sam bradavičastu svinju, bivola, noja. Uživala sam u pucanju. Imala sam dosta pripremljenih koža jer sam želela da pravim jakne, torbe i slične stvari - rekla je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike