Patrušev: Rusija poseduje oružje sposobno da zbriše SAD

27.03.2023

14:14

0

"Tvrdnje nekih američkih političara da Rusija neće moći da odgovori na američki nuklearni protiv udar su kratkovide, glupe i opasne", rekao je

Patrušev: Rusija poseduje oružje sposobno da zbriše SAD
Nikolaj Patrušev - Copyright Ronen Zvulun/Pool, via AP

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio je da Rusija poseduje napredno jedinstveno oružje sposobno da zbriše bilo kog neprijatelja, uključujući SAD.

On je rekao da je "Rusija je strpljiva i nikoga ne zastrašuje svojom vojnom prednošću", ali da "u slučaju pretnje njenom postojanju" može uništiti bilo kog neprijatelja.

Kako je rekao, tvrdnje nekih američkih političara da Rusija neće moći da odgovori na američki nuklearni protiv udar su "kratkovide, glupe i opasne".

- Iz nekog razloga, neki američki političari koji su zarobljeni u sopstvenoj propagandi, ostaju sigurni da će u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom SAD moći da pokrenu preventivni raketni udar, nakon čega Rusija više neće moći da odgovori - rekao je Patrušev.

Naveo je da je Zapad napravio ozbiljnu grešku u očekivanju ruskog ekonomskog kolapsa i rasta protestnog raspoloženja usled sankcija.

- Očigledno je da Zapad želi da Rusiju ekonomski iscrpi. Mnoge zapadne kompanije napustile su rusko tržište pod pritiskom Vašingtona. Međutim, napravile su ozbiljnu grešku u očekivanju kolapsa naše privrede i rasta protestnog raspoloženja - ocenio je Patrušev.

Dodao je da SAD pokušavaju da očuvaju svoju nadmoć u svetu, i ocenio da iz tog razloga pokušavaju da potisnu Rusiju i suprotstavaljaju Kini.

- Od 1945. godine izvor svake eskalacije tenzija na globalnom nivou bila je neobuzdana želja američkih vlasti da zadrže svoju dominantnu ulogu u svetu. Kako smatraju, dve velike sile, Rusija i Kina, sada sprečavaju da to ne urade - ocenio je Patrušev u intervjuu za Rusku Gazetu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike