Muškarac napao dva starca koja su se vraćala iz džamija u Britaniji: Polio ih, pa zapalio na ulici!

23.03.2023

10:38

0

Ispostavilo se da je za dva incidenta odgovoran isti napadač

Muškarac napao dva starca koja su se vraćala iz džamija u Britaniji: Polio ih, pa zapalio na ulici!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dvadesetosmogodišnji muškarac optužen je po dve tačke za pokušaj ubistva nakon napada na starije muslimane koji su se vraćali iz džamija u Londonu i Birmingemu.

Policija Zapadnog Midlenda potvrdila je da se osumnjičeni Mohamed Abkr, koji je prvobitno bio uhapšen zbog napada u Birmingemu prilikom kog je zapaljen 70-godišnji deda, pojavio pred Prekršajnim sudom u Birmingemu u četvrtak.

Ovaj 28-godišnjak je sinoć uhapšen i zbog incidentom u Ilingu, na zapadu Londona, gde je zapaljen 82-godišnji muškarac.

Policija Zapadnog Midlenda objavila je u utorak saopštenje u kojem se navodi da su snage radile sa timovima policije za borbu protiv terorizma kako bi ustanovili da li su dva napada povezana.

- Mohamedu Abkru, starom 28 godina iz Edgbastona u Birmingemu, određen je pritvor da se jutros (23. marta) pojavi pred Sudom za prekršaje u Birmingemu - saopštile su snage Midlenda u četvrtak.

- Abkr je navodno poprskao supstancu na dvojicu muškaraca i zapalio je u odvojenim incidentima u Ilingu i Birmingemu 27. februara i 20. marta. Nastavljamo da tražimo od bilo koga ko ima snimak nadzorne kamere, snimak zvona na vratima ili video-snimak koji bi mogao da pomogne našoj istrazi da nam ovo pošalje direktno na našu veb-stranicu - dodaje se u saopštenju.

 

 

Stanovnici koji žive u blizini mesta drugog incidenta u Birmingemu u sredu su opisali napad kao „potpuno poremećen".

Mohamed Rajaz (70) zadobio je teške povrede nakon što je poliven gorivom i zapalio se samo nekoliko metara od svoje kuće nedugo pošto je napustio džamiju Dadli Roud u Birmingemu.

Njegov sin se mogao čuti kako viče „moj tata gori“ dok je tražio pomoć, a među onima koji su mu pomogli bio je i osmogodišnji dečak.

Navodi se da je zadobio povrede na rukama, licu i gornjem delu tela.

82-godišnji muškarac napadnut ispred Islamskog centra Zapadnog Londona u Ilingu, u zapadnom Londonu, prošlog meseca je zadobio teške opekotine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike