Pretio da će da skoči sa 31. sprata! Drama na Menhetnu trajala osam sati, policajci se spuštali konopcima (VIDEO)

23.03.2023

08:18

0

Mičel je, u crnim čarapama, crnim pantalonama i crnoj košulji, napola visio kroz razbijeni prozor kada su policajci stigli

Pretio da će da skoči sa 31. sprata! Drama na Menhetnu trajala osam sati, policajci se spuštali konopcima (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer)

Bilo je napeto na Menhetnu. Osam sati su trajali pregovori sa muškarcem koji je pretio da će da skoči sa nebodera sa 31. sprata. Reč je o Ijanu Mičelu, koji je optužen za veliku prevaru.

Ijan Mičel je savladan nakon što se službenik Jedinice za hitne slučajeve njujorške policije spustio sa vrha 72-spratne zgrade i ušao kroz prozor u stan na čijem prozoru je sedeo Mičel.

Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer)
 

 

Drugi policajac ESU-a držao je konopac čvrsto dok je policajac koji se spuštao prelazio po spoljnom zidu zgrade i skočio kroz već razbijeni prozor, gde je Mičel tokom dana viđen kako visi.

Osumnjičeni je imao beli peškir prebačen preko glave i ruke iza leđa dok su ga izvodili iz luksuznog solitera. Potom je ambulantnim kolima odveden na psihijatrijsku procenu.

Službenik koji tu radi je izjavio je da su federalni agenti nadgledali zgradu oko nedelju dana pre hapšenja.

 

 

- Oni su posmatrali neko vreme. Svakog dana su imali različite automobile i nisam mogao da -nađem parking-mesto. Kada bih pokucao na prozor automobila koji je tamo bio parkiran, gospoda bi izvadila svoje značke.

Osumnjičeni se vrzmao oko zgrade poslednje dve godine i izgledao je kao da je u problemu, rekao je zaposleni.

Kasnije je otkriveno da dokumenti Vrhovnog suda na Menhetnu pokazuju da je Mičel umešan u nekoliko slučajeva velike krađe i da postoji nalog za njegovo hapšenje. U jednom slučaju, optužen je za šemu prevara svojih neidentifikovanih žrtava vrednu više od 50.000 dolara između oktobra 2017. i maja 2018.

 

 

Drugi slučaj je bila krađu imovine takođe vredne više od 50.000 dolara samo nekoliko meseci kasnije. Mičel je optužen u oba slučaja, a nalog za njegovo hapšenje izdat je 31. januara 2020.

I gradonačelnik  je bio na licu mesta. 

- Njujorška policija je strpljiva. Naši pregovarači sa taocima su najbolji u poslu i mi ćemo učiniti sve što je moguće da ovo dovedemo do kraja - rekao je novinarima dok se vraćao do svog automobila. 

 

 

Inače, veruje se da stan u kojem je boravio i na čijem prozoru je sedeo Mičel pripada njegovoj sestri. 

Mičel je, u crnim čarapama, crnim pantalonama i crnoj košulji, napola visio kroz razbijeni prozor kada su policajci stigli. Nekoliko sati kasnije, helikopter je kružio oko naselja, dok je policija postavila veliki vazdušni jastuk na ulicu.

Na kraju je posle podne ponovo ušao u stan, ali je odbio da otvori vrata.

Ispred nebodera se okupilo mnoštvo ljudi koji su telefonima snimali ceo događaj.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike