"Metak se i dalje nalazi u mojim grudima": Učiteljica koju je upucao učenik (6) otkrila šta joj je spasilo život (VIDEO)

22.03.2023

20:10

0

Autor: N.P.

Advokati navode da je škola upozorena više puta da je dečak naoružan

"Metak se i dalje nalazi u mojim grudima": Učiteljica koju je upucao učenik (6) otkrila šta joj je spasilo život (VIDEO)
Ebi Zverner - Copyright Facebook/Abby Zwerner

Ebi Zverner (25), učiteljica iz Virdžinije koju je na času upucao učenik (6), kazala je da nikada neće zaboraviti trenutak kada je pištolj bio uperen u nju.

Pucnjava se dogodila 6. januara u osnovnoj školi u Njuport Njuzu, a Zvernerova se ovih dana prvi put oglasila za medije.

- Mislila sam da sam umrla - rekla je u intervjuu za NBC.

Kako je navela, tog jutra se činilo da će to biti sasvim običan školski dan, ali onda je čula neke stvari koje su je uplašile.

Policija je navela da je učenik u rancu uneo pištolj. Međutim, nije preduzeto ništa što je moglo da spreči tragediju.

Učiteljica planira da tuži školski distrikt nakon što je upucana u ruku i grudi. Advokati navode da je škola upozorena više puta da je dečak naoružan.

- Sećam se njegovog izraza lica, sećam se da sam nešto osetila. Bio je to prilično zastašujući dan. Metak je prošao kroz moju levu ruku i pogodio središnju kost, kao i kažiprst i palac. Potom je završio u mojim grudima gde se i dalje nalazi. Ovde imam ožiljak i tu se i dalje nalaze delići metka - rekla je pokazujući na mesto tik iznad srca.

Doktori su joj rekli da je rana mogla da bude smrtonosna, ali da joj je prolazak metka kroz šaku najverovatnije spasao život.

Kada je upucana, učiteljica je prvo pomislila na svoje đake i njihovu bezbednost. Izvela ih je iz učionice pre nego što se srušila u hodniku.

AP Photo/John C. Clark
Ebi je dobila brojne poruke podrške

Dečak neće biti optužen jer je maloletan, a smatra se da šestogodišnjak ne može da prolazi kroz sudski proces jer ne razume pravosudni sistem.

Roditelji dečaka, koji takođe nisu optuženi, rekli su da je on ometen u razvoju i da je retko prisustvovao nastavi bez jednog od roditelja, ali da tog dana niko nije bio sa njim.

Majka je zakonito kupila pištolj i tvrdi da je bio osiguran na najvišoj polici u ormaru.

U školi su potom postavljeni detektori za metal, a uposleno je i obezbeđenje.

Zvernerova je rekla da i dalje ima noćne more.

- Nisam sigurna da će šok ikada nestati... O tome razmišljam svakog dana - kazala je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike