Putin ismejao sankcije uvedene Rusiji: U svakom zlu ima i nekog dobra, uspeli smo da prevaziđemo poteškoće

07.03.2023 | 14:42

Ruski predsednik se pohvalio sposobnošću zemlje da se izbori sa nametnutim ograničenjima

Copyright Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da su problemi koje Rusiji pokušavaju da stvore druge zemlje i trenutna situacija sa sankcijama zapravo samo korak ka daljoj suverenizaciji zemlje.

- U svakom zlu, naravno, ima i nekog dobra. To je ipak snažan korak ka daljoj suverenizaciji, ka povećanju našeg ekonomskog i finansijskog suvereniteta. To je veoma važno - rekao je ruski lider na sastanku sa šefom „Sberbanke“ Germanom Grefom.

Kako je ocenio, poteškoće i problemi koje spolja pokušavaju da stvore Rusiji u različitim sferama generalno su prevaziđeni.

- Želeo bih da istaknem, i to činim sa zadovoljstvom - uprkos nekim poznatim i većim poteškoćama i problemima koji su nastali usled poznatih događaja, a koje su pokušavali i pokušavaju da nam stvore u različitim sferama uključujući finansijsku, ipak smo zahvaljujući profesionalnom delovanju naše bankarske zajednice, vladinih struktura, naporima Centralne banke generalno uspeli to da prevaziđemo - konstatovao je Putin.

Nakon početka specijalne vojne operacije Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Kako je ranije rekao ruski predsednik, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, a njen osnovni cilj je pogoršanje života miliona ljudi. On je dodao da Moskva mirno prolazi kroz taj stalni pritisak, a inicijatori sankcija kažnjavaju sami sebe.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Sputnjik