Pretučena žena u Iranu! Muškarac nasrnuo na nju, pojavio se jeziv snimak (VIDEO)

02.03.2023 | 21:50

Autor: J.N.

Četiri osobe su uhapšene zbog ovog incidenta, ali se teheranska policija ogradila od slučaja

Copyright Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

U jednoj školi u Iranu došlo je do neviđenog nasilja kada je muškarac pretukao jednu majku koja je protestovala zbog slučaja trovanja nekoliko devojčica u školama.

Na snimku koji se nakon napada pojavio vidi se kako muškarac napada ženu ispred škole u ​​Teheranu.

- Četiri osobe su uhapšene zbog ovog incidenta - javila je novinska agencija Tasnim, dok se teheranska policija u saopštenju ogradila od slučaja, rekavši da "pripadnici policije nisu imali nikakvu ulogu, bilo direktnu ili indirektnu u incidentu".

S druge strane, vojni tužioci u Teheranu rekli su, u odvojenom saopštenju, da su otvorili istragu o napadu na ženu.

- Svi pripadnici oružanih snaga dužni su da se pridržavaju zakona, šerijatskih pravila i moralnih ograničenja u ophođenju sa građanima... i svako kršenje u tom pogledu će se rešavati po zakonu - navodi se u saopštenju.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi takođe je pozvao policiju Teherana da ispita napad, a predsednik Ebrahim Raisi naredio da mu se dostave "informacije o rezultatima istrage" o napadima trovanja kako bi "ublažila zabrinutost porodica" pogođenih učenika.

U sredu je najmanje 10 škola za devojčice bilo meta napada trovanja, sedam u severozapadnom gradu Ardabilu i tri u prestonici, prema izveštajima medija. Prošle nedelje, zamenik ministra zdravlja Iounes Panahi rekao je da trovanja imaju za cilj zatvaranje obrazovanja za devojčice.

Do trovanja je došlo više od pet meseci nakon protesta koji su se proširili Iranom nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini u pritvoru nakon njenog hapšenja zbog navodnog kršenja strogog pravila oblačenja.

Teheran kaže da su stotine ljudi ubijene, a hiljade uhapšene u vezi sa protestima, koje vlasti generalno opisuju kao "nemire".

 

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam