Pilot usred leta okrenuo avion za 360 stepeni: Razlog je oduševio putnike - "Zapanjujuće"

28.02.2023

11:03

0

Autor: M.M.

Platforma Flightradar24, koja prikazuje podatke o praćenju aviona u realnom vremenu, u utorak je objavila zanimljivu putanju leta kompanije

Pilot usred leta okrenuo avion za 360 stepeni: Razlog je oduševio putnike - "Zapanjujuće"
Copyright Foto: PRintscreen/ Twitter/ flightradar24

Putnici "Izidžeta" na letu Rejkjavik- Mančester imali su retku priliku da vide spektakularnu pojavu na nebu, a samo zahvaljujući pilotima koji su odlučili da naprave krug na polovini leta, u želji da svim putnicima priušte neverovatan prizor.

Platforma Flightradar24, koja prikazuje podatke o praćenju aviona u realnom vremenu, u utorak je objavila zanimljivu putanju leta pomenute kompanije.

Prikazuje putanju od Islanda do Velike Britanije iznad Severnog mora, otprilike na polovini puta koji traje dva sata i 40 minuta.

Ubrzo se pokazalo da je neuobičajen zaokret učinjen kako bi svaki putnik mogao da vidi auroru borealis.

- Razlog je verovatno bio taj da se omogući putnicima na obe strane aviona da vide polarnu svetlost -  napisali su na Tviteru iz Flightradara24.

Neki putnici koji su imali sreće da budu na tom letu podelili su na društvenim mrežama fotografije viđenog.

Adam Grovs iz Velike Britanije zahvalio je pilotima na lepom gestu.

- Veliko hvala pilotu "Izidžeta" na letu EZY1806 iz Rejkjavika za Mančester koji je napravio zaokret od 360 stepeni kako bi svim putnicima omogućio da vide polarnu svetlost, napisao je korisnik dodajući da su pilotu prigušili svetla u kabini kako bi putnici još bolje uživali u prizoru.

Jedan putnik napisao kako je njegova potraga za aurorom borealis na Islandu završila neuspešno, ali da je"Izidžet" to sve nadoknadio.

- Zapanjujuće - napisao je Jan Gudvin.

Profimedia
 

Putnik koji je leteo iz Islanda za Škotsku napisao je da je i njegov avion napravio zaokret za 360 stepeni  kako bi svi videli polarnu svetlost.

- Imali smo sreću što smo bili na letu za Edinburg iz Keflavika na Islandu. Pilot je naravio lep zaokret samo za nas,

Polarna svetlost je svetlosna pojava u visokim slojevima Zemljine atmosfere u obliku lukova, korona, pruga, zavesa i raspršenih (difuznih) svetlih ploha. U nedelju je, prema podacima Kg indeksa, bila jaka geomagnetska oluja, koja auroru borealis čini vidljivijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike