Ajkula ubila tinejdžerku u reci! Preminula od ujeda, sličan napad se desio pre 100 godina

04.02.2023

15:00

0

Autor: M. Vu.

Devojčicu je ujela nepoznata vrsta ajkule tokom izleta sa prijateljima na reci Svan u predgrađu Perta

Ajkula ubila tinejdžerku u reci! Preminula od ujeda, sličan napad se desio pre 100 godina
ajkula - Copyright Wayne Davis/Atlantic White Shark Conservancy via AP, File

Ajkula je u subotu ubila 16-godišnju devojčicu nakon što je skočila u reku u zapadnoj Australiji da pliva blizu delfina, rekli su zvaničnici.

Devojčicu je ujela nepoznata vrsta ajkule tokom izleta sa prijateljima na reci Svan u predgrađu Perta u Severnom Frimantlu, rekli su zvaničnici državne vlade i policije.

Ona je izvučena iz vode, ali je umrla od zadobijenih povreda na licu mesta nakon što su pokušaji da je oživi nisu uspeli, rekao je Pol Robinson, vršilac dužnosti policijskog inspektora okruga Fremantle.

- Rano je još da se govori o detaljima, ono što nam je rečeno je da je bila sa prijateljima na reci - rekao je on na konferenciji za novinare. - Bili su na skuterima. Verovatno je u blizini videla grupa delfina i devojčica je skočila da pliva sa njima.

 

 

Opisujući to kao "veoma, veoma traumatičan incident", Robinson je rekao da je porodica devojčice, koja je iz Perta, "apsolutno uništena vestima".

Stručnjaci su savetovali da je neobično da se ajkule nalaze u tom delu reke, rekao je on.

Državna vlada je upozorila ljude da preduzmu "dodatni oprez" u reci Svon u Severnom Frimantlu i da se pridržavaju bilo kakvog zatvaranja plaža.

Bio je to prvi smrtonosni napad ajkule u reci Svan od kada je 13-godišnji dečak ubijen u januaru 1923. u predgrađu Perta.

Poslednji smrtonosni napad u bilo kojoj australijskoj reci zabeležen je 1960. godine kada je ajkula bik veličine 3,3 metra (skoro 11 stopa) ubila ronioca na Rouzvil mostu u Sidneju, pokazala je baza podataka o incidentima sa ajkulama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike