Još jedan zemljotres u Turskoj! Broj žrtava u dve zemlje se popeo na 4.300, srušeno 5.600 zgrada (FOTO/VIDEO)

07.02.2023

06:21

0

Autor: J. S. J.

Ukupno 19.574 spasilačkog osoblja radi u oblasti zemljotresa na sanaciji posledica, navodi se u saopštenju koje je preneo Si-En-En

Još jedan zemljotres u Turskoj! Broj žrtava u dve zemlje se popeo na 4.300, srušeno 5.600 zgrada (FOTO/VIDEO)
Copyright AP Photo

Tokom noći se u centralnoj Turskoj dogodio još jedan zemljotres, jačine 5,6 jedinica Rihtera. Broj poginulih u Turskoj i Siriji u ovom trenutku se procenjuje na više od 4.300.

Samo u Turskoj broj poginulih premašio je 3.300 ljudi. To je saopštio Orhan Tatar, zvaničnik Kancelarije za vanredne situacije.

-U ovom trenutku imamo 3.381 žrtvu, 20.436 povređenih"- rekao je on novinarima.

Turska Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD). je saopštila da se najmanje 5.606 zgrada srušilo tokom i nakon zemljotresa koji je juče pogodio jug Turske i Siriju.

Ukupno 19.574 spasilačkog osoblja radi u oblasti zemljotresa na sanaciji posledica, navodi se u saopštenju koje je preneo Si-En-En.

Turkiš erlajns je u ponedeljak saopštio da se nastavljaju letovi za Adanu, Elazig i Dijarbakir za građane koji žele da stignu do zone zemljotresa. Prema saopštenju Agencije, aerodromi u Malatiji, Adani, Dijarbakiru i Adijamanu otvoreni su za sve letove. Aerodromi Gaziantep i Šanliurfa otvoreni su samo za pomoćne letove, dok su aerodromi Kahramanmaraš i Hataj zatvoreni za letove zbog štete od zemljotresa, navodi se u saopštenju AFAD-a.

 

 

. Broj žrtava širom Turske i Sirije porastao je na najmanje 3.452 nakon snažnog zemljotresa jačine 7,8 stepeni Rihterove skale koji je rano jutros potresao te dve zemlje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike