SBU češlja kuće zvaničnika zbog korupcije, upali i u kuću uticajnog milijardera Kolomojskog (VIDEO)

01.02.2023

20:53

0

Sprovedeni su i odvojeni pretresi u Poreskoj upravi i kući bivšeg ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova

SBU češlja kuće zvaničnika zbog korupcije, upali i u kuću uticajnog milijardera Kolomojskog (VIDEO)
Igor Kolomojski - Copyright UKRAINE ECONOMIC SECURITY BUREAU

Ukrajinske službe bezbednosti obavile su raciju u domu uticajnog milijardera Igora Kolomojskog u okviru, kako navode vlasti, obračuna sa korupcijom u ratnom periodu.

Kako navodi Rojters, takođe su sprovedeni odvojeni pretresi u Poreskoj upravi i kući bivšeg ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova

Imenovan je i novi šef Carinske službe, svega dva dana pre nego što će Ukrajina biti domaćin samita sa Evropskom unijom na kojem Kijev želi da pokaže da uspeva da se izbori sa korupcijom.

Služba bezbednosti Ukrajine je saopštila da je otkrila šemu za proneveru više od milijardu dolara kod proizvođača nafte Ukrnafta i rafinerije nafte Ukrtatnafta, kompanija čije su akcije nekada bile u vlasništvu Kolomojskog.

Član partije 'Sluga naroda' predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, David Arahamija, rekao je da će celokupno rukovodstvo carinske službe biti smenjeno.

- Zemlja će se promeniti tokom rata. Ako neko nije spreman za promene onda će sama država doći i pomoći im da se promene - napisao je Arahamija na Telegramu.

Dugotrajna borba protiv korupcije u Ukrajini poslednjih meseci poprimila je vitalni značaj, pošto je zbog ruskog napada Kijev u najvećoj meri oslonjen na podršku Zapada i potrebno je da sprovede reforme kako bi se Ukrajina pridružila EU.

Medijska kuća Ukrajinska pravda navela je da je pretres imovine Kolomojskog izveden u sklopu istrage o navodnim proneverama naftnih derivata.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je da je u njegovom domu izvršen pretres u okviru istrage o padu helikoptera 18. januara u kojem je poginulo 14 ljudi, uključujući ministra unutrašnjih poslova Denisa Monastirskog.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike