Muškarac pikapom uleteo u policijsku stanicu: Probio staklena vrata, policajci ga odmah opkolili (VIDEO)

27.01.2023

13:31

0

Nakon incidenta smešten je u ćeliju u kojoj je dobrovoljno razgovarao sa policajcima

Muškarac pikapom uleteo u policijsku stanicu: Probio staklena vrata, policajci ga odmah opkolili (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/Grand Junction Police Department

Muškarac iz Kolorada Nejtan Dejvid Čekon uleteo je u policijsku stanicu kamionetom kroz staklena ulazna vrata, nakon čega je tvrdio da ga ljudi „prate“, saopštila je policija.

Četrdesetpetogodišnjak je oko 12:30 u sredu uleteo u predvorje stanice Grand Junction, zaustavivši se na šalteru, pokazuju snimci koje je objavilo odeljenje, a koje je napravila sigurnosna kamera.

U kancelarijama iza šaltera u to vreme radilo je 11 zaposlenih, prema Čekonovoj izjavi pod zakletvom. Niko nije povređen.

Čim su čuli lomljavu, policajci su utrčali u predvorje sa izvučenim oružjem i naredili Čekonu da izađe iz automobila, vidi se u snimku. Počinilac je bio primoran da leži na zemlji, a onda je priveden.

Nije mu bila potrebna medicinska pomoć i smešten je u ćeliju u kojoj je dobrovoljno razgovarao sa policijom.

Prema izjavi pod zakletvom, Čekon je tokom poslednjih godina dobio najmanje 90 poziva tokom kojih je došlo do „čudnih događaja bez ikakve logike“.

Zvao je policiju nekoliko puta u danima koji su prethodili incidentu i psovao je policajce, a zatim bi prekinuo vezu, navodi se u izjavi o hapšenju. Nije navedeno šta im je prijavio tokom poziva.

Čekon je rekao policiji da ga je u četvrtak ujutru „pratilo" nekoliko vozila dok je izlazio iz grada, zbog čega je krenuo u stranu kako bi izbegao goniče.

Na snimku koji je snimao prostor van policijske uprave vidi se kako pikap u punoj dolazi na parking pre nego što oštro skrene levo kroz prednja vrata bez ikakvog oklevanja.

On je policiji rekao da „nije želeo da bude ubijen, pa je odlučio da se odveze u predvorje". Rekao je policajcu da zna da je to „glupa“ ideja, ali je smatrao da to mora da uradi „kako bi bio saslušan“.

Čekon je uhapšen i optužen za pokušaj ubistva, pokušaj napada, pokušaj napada vozilom, kriminalne radnje i bezobzirno dovođenje u opasnost.

Šteta na predvorju, ulaznim vratima i neprobojnim prozorskim oknima procenjuje se na više od 100.000 dolara, ali manje od milion dolara, saopštila je policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike