Četiri mladića optužena da su silovala devojku pa je ostavila pored puta: Na nju naleteo auto i usmrtio je!

25.01.2023

06:18

0

Autor: M.M.

Nesrećna devojka krenula je kući između jedan i dva sata ujutru sa tinejdžerom i još trojicom osumnjičenih, nakon što je popila veliku količinu alkohola

Četiri mladića optužena da su silovala devojku pa je ostavila pored puta: Na nju naleteo auto i usmrtio je!
Copyright Printscreen/Instagram / @madibrookss

Četiri muškarca osumnjičena su da su silovala članicu sestrinstva Medi Bruks na Državnom univerzitetu u Luizijani. Nakon što je silovana, bačena je na ivicu puta, posle čega je usmrtio automobil, saopštila je policija.

Kaivon Deondre Vašington (18), Everet Li (28) i Kejsen Karver (18) predali su se u ponedeljak, više od nedelju dana nakon što je 19-godišnja Medison Bruks smrtno stradala u Baton Ružu, izvestio je Advocate.

Četvrti osumnjičeni, 17-godišnji mladić koji nije identifikovan jer je maloletan, predao se u nedelju, preneo je isti medij.

Bruksova je pila u baru u blizini kampusa, gde je 15. januara srela 17-godišnjeg osumnjičenog, izveštavaju novine.

Foto: East Baton Rouge Sheriff's Office
 

Otišla je između jedan i dva sata ujutru sa tinejdžerom i još trojicom osumnjičenih, prema navodima iz naloga za hapšenje.

Karver je priznao policiji da je Bruksova jedva stajala na nogama, nije bila u stanju da održi ravnotežu i nije mogla da govori jasno a da ne izobličava reči, navodi se u dokumentu.

Karver je rekao istražiteljima da je video kako se Bruksova i 17-godišnji momak grle i šetaju zajedno, rekavši i da je tražila prevoz kući.

- Priznao je da je pristao da je odveze jer nije želeo da je ostavi pijanu, a lokal se zatvarao - navodi se u nalogu za hapšenje.

Karver je rekao vlastima da je on sedeo na mestu vozača, a Li na suvozačevom mestu, dok su Vašington i 17-godišnjak bili pozadi zajedno sa Bruksovom.

Printscreen/Instagram / @madibrookss
 

Rekao je da je pitao devojku za njenu adresu, ali ona je pala i nije mogla da mu odgovori.

On je vozio neko vreme i zaustavio se.

Karver je izjavio da je čuo svog 17-godišnjeg maloletnog prijatelja kako je pet puta pitao žrtvu da li želi da ima seks sa njim, na šta je Bruks „dala usmeni pristanak“, navodi se u dokumentu.

Rekao je da su 17-godišnjak i Vašington tada imali seks sa Bruksovom pre nego što im je rekla: "Moramo da prekinemo ovo, idemo", kaže se u dokumentu.

Na pitanje tokom policijskog intervjua da li misli da je ona bila previše pijana da bi dala pristanak na seks, Karver je rekao: "Pretpostavljam."

Rekao je da su Bruksovu kasnije ostavili samu, nakon čega ju je oko tri sata ujutru udario vozač koji je vozio na Berbank drajvu u blizini Pelikan Lejks Parkveja.

Foto: East Baton Rouge Sheriff's Office
 

Istražitelji su rekli da je imala 0,319 promila alkohola u krvi, što je skoro četiri puta više od zakonske granice.

Prema zakonu Luizijane, optužba za silovanje trećeg stepena, za šta su osumnjičena dva momka, generalno uključuje žrtvu koja „nije sposobna da se odupre ili da razume prirodu dela zbog abnormalnog stanja uma izazvanog opojnim agensom ili bilo kojim uzrokom, a počinilac je  znao ili je trebalo da zna za nesposobnost žrtve“.

Ron Hejli, advokat dvojice osumnjičenih, rekao je za VAFB da ovo „apsolutno nije bilo silovanje". 

- Slušajte, ovo je tragedija, definitivno nije zločin - rekao je advokat.

On je agenciji rekao da snimak nastao tokom incidenta pokazuje da je Bruksova bila svesna.

- Možete li reći da je bila alkoholisana, da. Do te mere po zakonu da kažete da ste u pijanom stanju, do te mere da ne možete zakonito da date saglasnost ili odgovarate na pitanja, apsolutno to nije bio slučaj - rekao je Hejli za VAFB.

Advokat je tvrdio da su se Bruksova i Karver posvađali u njegovom automobilu.

- Na osnovu neslaganja, izašla je iz vozila. Naznačila je da će da zove Uber. Želim da javnost zna da je ovi mladići nisu ostavili nasred puta - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike