Mnogi su mislili da je šef Koza nostre umro, ali im je onda poslao snažnu poruku: Primio i dozu hemoterapije u zatvoru

23.01.2023 | 10:23

Autor: N. Pavlović

Iako je ozbiljno bolestan, i dalje je davao naređenja kriminalcima Koza nostre

Copyright Profimedia

Šef Koza nostre, Mateo Mesina Denaro, koji je uhapšen pre nedelju dana posle 30 godina bekstva, imao je svoju prvu dozu hemoterapije u zatvoru L'Akila.

Nadležni su naveli da je terapiju dobro podneo, a posebna prostorija za primanje hemoterapija je pripremljena za njega u zatvoru.

Denaro boluje od raka creva, a već je dva puta operisan pod lažnim imenom Andrea Bonafede.

U međuvremenu, saopšteno je da je pritvoren i njegov vozač Đovani Lupino (62) koji ga je vozio u poslednje vreme sve do hapšenja u Palermu. Uzgajivač maslina je kazao da nije znao ko je njegov klijent.

Policija je utvrdila da je Lupino bio najbliži Denaru, a kada je mafijaš ugledao karabinjere ispred klinike, u koju je otišao na lečenje, rekao je vozaču: "Gotovo je".

Lupino je uhapšen, a sudija je utvrdio da njegovi iskazi ne odgovaraju stvarnosti i naglasio je da je uhvaćen sa nožem.

"Jači nego ikada"

Denaro je operisan u bolnici u mestu Mazara del Valjo pod lažnim imenom. Begunac se vratio da živi u svom rodnom kraju, odakle je potekla i sama mafija. Pretpostavlja se da je hteo da se nastani u Kampobelu di Mazaru gde je pravi Andrea Bonafede iznajmio kuću. Denaro je tu boravio do juna 2022, a nakon toga se preselio u drugo skrovište.

U određenim krugovima je počela da kruži vest da je bos preminuo, a takve glasine ne smeju da cirkulišu tek tako jer se radi o pitanju moći. Ubrzo se saznalo da je Denaro ne samo živ nego veoma odlučan da se bori protiv opake bolesti.

Denaro je iz senke davao naređenja i saradnicima je poslao jasnu poruku: "Ovde sam kao i ranije, više nego ikada".

 

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam